Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena zachránila býka pred bitúnkami, teraz sa od nej ani nepohne
Zdielať na

Žena zachránila býka pred bitúnkami, teraz sa od nej ani nepohne

Zdroj: YouTube/T&T Creative Media

RIO DE JANEIRO / Býk menom Hanuman mal byť porazený na brazílskych ilegálnych bitúnkoch, nepriaznivému osudu sa však vzoprel a utiekol na ulicu. Tam si rozbesnené zviera všimli policajti, ktorí privolali ošetrovateľku opustených zvierat Patriciu Andrade Varel Favano. Žena býka ihneď upokojila a odviezla ho na svoj ranč.

O dojemnom príbehu informovala agentúra AP. V ktorom brazílskom meste sa odohral, neuviedla. Býk podľa agentúry prerazil tesne pred vlastnou porážkou provizórne múr a vydal sa na útek. Pracovníci bitúnkov ho nasledovali s nožmi v rukách, pripravení ho za každú cenu usmrtiť.

Zviera zahliadli mestskí policajti, ktorí privolali miestnu opatrovateľku Favano. Žena dokázala agresívneho býka ihneď upokojiť, načo ju strážnici vyzvali, aby si zviera odviezla. "Policajti mi povedali, že ma zavolali, pretože si býk už kvôli svojej nezdolnej túžbe zaslúžil žiť. Keď som na neho po ceste na ranč hovorila, prestal náhle nariekať. A od tej doby už nikoho nenapadol," tvrdí jeho nová ošetrovateľka.

"Stali sa z nás blízki priatelia. Je to ten vzácny druh priateľstva, pri ktorom nie sú potrebné slová, ale aj napriek tomu ho obaja silne vnímame," zverila sa Favano.

Aj na Slovensku máme vskutku zaujímavý príbeh zvláštneho priateľstva. Tento muž sa kamaráti so zubáčom:

Súvisiace články