Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ako sa schladiť keď jazdíte na motorke? V horúcej Indii našli odpoveď
Zdielať na

Ako sa schladiť keď jazdíte na motorke? V horúcej Indii našli odpoveď

IDNIA / V ostatných horúcich dňoch je pre mnohých ľudí asi najväčším vynálezom histórie - klimatizácia. Osvieži nás doma, v práci, v obchodných domoch a v neposlednom rade - aj v aute. Ako sa ale schladiť keď jazdíte na motorke? V horúcej Indii našli odpoveď.

Motorkári vedia o horúcej hlave v prilbe svoje. V Indii však dostali nápad ako spríjemniť jazdu na dvoch kolesách aj počas teplých dní. Stačí predsa namontovať na prilbu malé klimatické zariadenie.

"Myslím si, že motorkárom tento nový koncept netreba dopodrobna vysvetľovať. Je to ten najjednoduchší spôsob ako sa ochladiť vnútri helmy," hovorí vynálezca Bluarmor Sundararajan. Chladiace zariadenie obsahuje nádobu na vodu, baterku a aj filter proti nečistotám z ulice. Na prilbe drží pomocou elastického pásu. "Keď je to pripravené, pripevníte to na helmu a môžete jazdiť," opisuje majiteľ jednej takej prilby Subham Thakur. 

Klíma vnútri prilby vytvorí príjemný chladný pocit na hlave, aj keď na vodiča pečie horúce slnko.

Jazdiť v teple je veľmi náročné. Tento chladič dodáva vodičom pohodlie.Mať doslova chladnú pomáha vodičom aj lepšie sa sústrediť na svoju jazdu. Aj preto sa konštruktéri hrdia tým, že s týmto zariadením je jazda na motorke oveľa bezpečnejšia.

Súvisiace články