Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pomaly ale isto sa vracajú horúčavy. Od štvrtka sa oteplí
Zdielať na

Pomaly ale isto sa vracajú horúčavy. Od štvrtka sa oteplí

BRATISLAVA / Aj keď niekoľko dní máme podľa kalendára leto, teploty akosi cúvli z letných hodnôt.

Počasie u nás ovplyvňuje tlaková níž vo vyšších vrstvách ovzdušia, ktorá sa síce vypĺňa, ale je to ona, ktorá aj v utorok postupne prinesie od severu veľa oblačnosti a prehánok na viaceré miesta Slovenska. "Najmenej zrážok bude na juhozápade krajiny. Denná teplota dnes dosiahne 20 až 24-25°C, na severe okolo 18°C. Vietor od severu, ale slabý, do 20 km/h," hovorí meteorologička Miriam Jarošová z relácie Najlepšie počasie

Jednu tlakovú níž v ďalších dňoch vystrieda iná, ale tá bude naše počasie ovplyvňovať od juhu až juhovýchodu. Aj ona prinesie postupne až veľkú oblačnosť a dážď. "Bude to teplé vlhké prúdenie z oblasti Balkánu. Od stredy až do piatku bude u nás prevládať oblačná až zamračená obloha a na mnohých miestach bude pršať, objavia sa aj búrky. Pretože vzduch bude teplý a vlhký, vráti sa k nám dusno, ktoré bude zaťažovať organizmus. Denná teplota sa zdvihne, teplomer nám ukáže od štvrtku do soboty od 22 do 27°C, na severe bude chladnejšie, okolo 20°C," pokračuje Jarošová. Streda však bude ešte chladnejšia, od 17 do 24°C.

Vietor od severu až severovýchodu v ďalších dňoch zafúka rýchlosťou do 30, v nárazoch prechodne do 55 km/h.

Čakáte ešte vyššie teploty? Tie, ktoré sme tu mali ešte minulý týždeň? Tak sa dočkáte! Podľa dnešných výstupov z numerických modelov už na budúci týždeň by sa opäť mali vrátiť do najjužnejších častí teploty nad 30°C. Uvidíme, s akými teplotami sa začnú prázdniny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy