Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Donald Trump reaguje na Roberta De Nira
Zdielať na

Donald Trump reaguje na Roberta De Nira

Archívna reportáž

WASHINGTON, D.C. / Netrvalo dlho a americký prezident Donald Trump vracia úder hercovi Robertovi De Nirovi, ktorý ho počas udeľovania cien Tony vulgárne urazil. De Niro sa dlhodobo netají negatívnym postojom voči prezidentovi Trumpovi. Ten ho teraz v tweete označil za osobu s veľmi nízkym intelektom.

Americký prezident vracia slovný úder - potom ako ho herec Robert De Niro počas udeľovania cien Tony Awards opakovane vulgárne poslal do teplých krajín. Oskarový herec sa už v minulosti vyjadroval k prezidentovi Trumpovi negatívne, hovoril dokonca o tom, že by ho rád udrel. Podľa portálu BBC za kombináciu vulgarizmu a Trumpovho mena na ceremónii však zožal potlesk v stoji od kolegov z branže. Prezident Trump reagoval cez svoj obľúbený sociálny kanál, Twitter:

"Robert De Niro, osoba s veľmi nízkym IQ, dostal vo filmoch priveľa úderov do hlavy od naozajstných boxerov. Včera som ho pozeral a naozaj si myslím, že to bol vplyv úderov. Asi si neuvedomuje, že ekonomika ešte nebola v lepšom stave, zamestnanosť je navyššia v dejinách a mnohé spoločnosti sa vracajú do našej krajiny. Zobuď, sa bitkárik!"

Robert De Niro účinkoval vo viacerých filmoch o boxeroch (napríklad: Zúriaci býk) a slovnými údermi nešetril ani počas nedeľného udeľovania Tony Awards. Televízna stanica CBS jeho vulgarizmy pre milióny divákov vypípala, na sociálnych sieťach však aj tak vyvolal veľkú odozvu.

Robert De Niro už počas volebnej kampane v roku 2016 zverejnil video, kde nahnevane kritizuje Trumpa, ktorého nazýva "idiotom" a "národnou katastrofou".

Nie je to prvýkrát, kedy Trump útočí na hercov, ktorí ho kritizujú. Keď Meryl Streep vo svojom príhovore na vlaňajších Golden Globes kritizovala Trumpa a zastávala sa Hollywoodu, cudzincov a tlače, prezident ju označil za "jednu z najpreceňovanejších herečiek v Hollywoode".

Sám seba považuje prezident Trump za génia, dokonca za vyrovnaného génia:

Súvisiace články