Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Najmladší podnikateľ na Slovensku a jeho mydlové kráľovstvo
Zdielať na

Najmladší podnikateľ na Slovensku a jeho mydlové kráľovstvo

Archívna reportáž

KÚTY / Matúš Pokorný je zrejme najmladším podnikateľom na Slovensku. Už viac ako tri roky vyrába a aj úspešne predáva mydielka. Začal s tým preto, aby pomohol svojmu vážne chorému staršiemu bratovi. Najnovšie však už pomáha aj mnohým ďalším.

Matúš pôvodne začal vyrábať mydielka, aby získal peniaze na plienky pre svojho chorého staršieho brata. Koncom roka sa ale zrodila ďalšia príležitosť v jednej zo sietí drogérií. "O jeho mydielka bol enormný záujem, ľudia si chceli vyberať, aké hračky v nich majú byť," hovorí Matej Krajčík, zástupce siete drogérií. A 11-ročný zrejme najmladší podnikateľ pod Tatrami musel tovar často a hlavne rýchlo dopĺňať. Počas jedného mesiaca tak zarobil viac ako 13 tisíc eur. "Ďakujem všetkým ľuďom, čo si zakúpili mydielko," hovorí vďačný Matúš Pokorný.

Peniaze vynaložil na Jakubov liečebný pobyt v hyperbarickej komore, kde sa dýcha 96-percentný kyslík. "Je pri tom dosť veľká šanca, že sa aktivujú spiace centrá v mozgu," vraví mama chlapcov. A aj keď by sa výsledky mali pri Jakubovi dostaviť až po 40. návštevách, už teraz sme sa dozvedeli dobrú správu. Po 18. rokoch totiž Kubko začal rozprávať - síce svojim špeciálnym jazykom, za to s poriadnym nadšením.Pre mladého filantropa zo Záhoria však nič nekončí. Naopak, okrem mydielok začal vyrábať aj mydelničky a hrnčeky a nielen to. Pôvodný zámer pomôcť svojmu staršiemu bratovi totiž rozšíril. "Vďaka projektu Vymydli si máme plienky na jeden rok vopred, dokonca aj pomáhame niekomu, keď potrebuje," hovorí Matúš.

Pozrite si začiatok Matúšovho príbehu:

Súvisiace články