Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súd rozhodol o definitívnom odsťahovaní muža(30) od rodičov. Miesto, kam sa chystá nasťahovať vás zarazí
Zdielať na

Súd rozhodol o definitívnom odsťahovaní muža(30) od rodičov. Miesto, kam sa chystá nasťahovať vás zarazí

Archívna reportáž

NEW YORK / Sudca uznal sťažnosť rodičov, ktorí nedokázali presvedčiť syna o tom, že v 30-tich rokoch je už naozaj načase odsťahovať sa a začať samostatný život. Súd teda Michaelovi Rotondovi nariadil, aby sa vysťahoval. Muž s tým ale nesúhlasil. Prvého júna sa ale definitívne odsťahoval, no osamostatniť sa nechystá.

Michael sa po 8 rokoch snaženia jeho rodičov vysťahoval, a to 1. júna. Súd pred týždňom definitívne rozhodol, že sa vysťahovať musí a zamietol mu polročnú lehotu, na ktorú sa syn odvolal. Muž zatiaľ ubytovanie nemá, chce si najskôr týždeň iba prenajímať byt cez internetovú službu Airbnb. Potom sa plánuje nasťahovať opäť k svojej rodine, avšak k bratrancovi. Podľa jeho vyjadrení ale len do doby, kým si nenájde niečo trvalé. Veci, ktoré mal u svojich rodičov si dočasne uschoval v prenajatom sklade.

Niektorí rodičia si nedokážu predstaviť, že ich milovaná ratolesť niekedy opustí rodinné hniezdo. A potom sú tu naopak rodičia, ktorí sa nevedia dočkať chvíle, kedy sa ich potomok konečne zbalí a začne žiť samostatne. Podobne sú na tom aj rodičia 30-ročného Michaela, ktorý nie a nie odísť zo spoločnej domácnosti. Už ho o to žiadali opakovane, dokonca mu núkali finančnú pomoc na nájdenie si podnájmu. Rodinná dráma sa nakoniec dostala až pred súd a sudca rozhodol, že Michael musí odísť. Syn však tvrdí, že má právo na šesťmesačnú výpovednú lehotu. "Žiadal som len rozumnú dobu na vysťahovanie sa, vzhľadom na fakt, že v čase, keď ma na to vyzvali, som nebol úplne pripravený postarať sa o seba." Manželia Christina a Mark Rotondo súdu predložili dôkazy o tom, že ho od februára žiadali o to, aby sa vysťahoval, aspoň päťkrát.

Jeden z odkazov z 2. februára podľa portálu CNN hovorí: "Po rozhovore s Tvojou matkou sme sa rozhodli, že musíš okamžite opustiť tento dom. Na jeho opustenie máš 14 dní. Nemáš povolené vrátiť sa. Urobíme všetky potrebné kroky aby toto rozhodnutie bolo dodržané." Krátko po tomto odkaze sa rodičia rozhodli vyhľadať právnu pomoc. 13. februára svojmu synovi Michaelovi dali ďalší odkaz, v ktorom mu poskytli 30 dní na vysťahovanie. O päť dní neskôr, v ďalšom odkaze, mu rodičia núkali rady a darovali mu 1100 dolárov na zaplatenie si podnájmu:

1) Zorganizuj si veci, ktoré potrebuješ pre prácu a zvládnutie podnájmu.

2) Predaj prebytočné veci, ktoré majú nejakú hodnotu (hudobnú súpravu, nástroje, atď). Platí to najmä na zbrane, ak nejaké máš. Potrebuješ peniaze a nebudeš mať priestor na uskladňovanie týchto vecí.

3) Existujú zamestnania aj pre ľudí s nedostatočnými pracovnými skúsenosťami, ako si Ty. Nájdi ich - musíš pracovať!

4) Ak potrebuješ pomoc pri hľadaní ubytovania, Tvoja matka sa ponúkla, že Ti pomôže.

Keďže ale Michael nerobil nič preto, aby si zorganizoval odchod, 5. marca ho rodičia upozornili, že sa blíži konečný termín 15. marca. "Zatiaľ sme nevideli žiadne prejavy toho, že by si sa chystal odísť," píšu rodičia v odkaze. "Uvedom si, že urobíme všetky potrebné kroky pre to, aby si opustil dom tak, ako sme to žiadali." Piaty a posledný odkaz z 30. mája hovoril o tom, že Michael má z rodičovského pozemku odstrániť svoje nepojazdné vozidlo ako aj o ponuke, že zaplatia náklady servisného zákroku. Syn odmietol poslúchnuť výzvy a tak sa rodičia obrátili na súd - ktorý Michael požiadal o odmietnutie prípadu. Tvrdí, že počas ostatných ôsmich rokov "sa od neho nikdy neočakávalo to, aby prispel k nákladom na domácnosť, či pomáhal s domácimi prácami alebo s údržbou nehnuteľnosti." Na súde sa zastupoval sám a citoval rozsudok prípadu Kosa vs. Legg, v ktorom sa hovorí: "bežná právna prax vyžaduje 6-mesačnú výpovednú lehotu predtým, ako musí obyvateľ opustiť nehnuteľnosť." Sudca nesúhlasil a nariadil mu, aby opustil rodičovský dom. Michael sa chystá odvolať.


Príkaz vysťahovať sa niekedy vyvolá nečakane agresívnu odpoveď, ako v tomto prípade, kde dokonca vyhasli aj ľudské životy:

Súvisiace články