Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Štyria tankisti a víly ovládli Hron
Zdielať na

Štyria tankisti a víly ovládli Hron

BREZNO / S prichádzajúcim letným počasím začínajú pomaly ožívať aj vodné plochy. Vodáci z okresu Brezno, celú zimu špekulovali aké bláznivé plavidlo si postavia na tradičnú veselú plavbu, pri ktorej sa otvoria vody rieky Hron.

Fantázii sa medze nekladú, a tak sa vodáci rozhodli zhotoviť naozaj netradičné lode, ktoré musia zvládnuť niekoľko kilometrovú plavbu po rieke Hron. Táto akcia pravidelne otvára vodácku sezónu. "Vznikla pred ôsmimi rokmi, pretože sa chceme zabávať," vysvetlila jej vznik organizátorka Silvia Vilhanová. Netradičné plavidlá musia spĺňať, len jednu podmienku."Čo sa postaví na vodu a čo zíde z Brezna do Valaskej," pokračovala. 

"Naše plavidlo predstavuje normálny tank z druhej svetovej vojny, štyria tankisti ako išli, psa sme už bohužiaľ zjedli," povedal úsmevne jeden z členov posádky. Aj na tomto "lodnom tanku", sa tak samozrejme plavili štyria členovia. Na plavbe sa zúčastnili aj víly. "Máme našu lesnú plť, ktorá je celá z prírody vytvorená," opísala plavidlo jedna zo zúčastnených.  

Všetky plavidlá úspešne odštartovali. Hron môže byť zradný, a tak sa posádky sústredili na zvládnutie mnohých nástrah, ktoré im rieka pripravila. Celá plavba mala samozrejme aj svojich divákov, ktorý jednotlivé lode povzbudzovali. Všetkých osem posádok sa po 6 kilometroch úspešne dostali do cieľa. 

Pozrite si archívnu reportáž o výlete moriaka:

Súvisiace články