Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najlepší z najlepších baletných tanečníkov z celého sveta na Slovensku
Zdielať na

Najlepší z najlepších baletných tanečníkov z celého sveta na Slovensku

BRATISLAVA / Najlepší z najlepších baletných tanečníkov z celého sveta prídu na Slovensko už druhý júnový víkend. Po veľkom úspechu vlaňajšieho ročníka medzinárodného tanečného festivalu Chorea bude pokračovanie. A uvidí ho ešte viac ľudí. Svetový tanečný výkvet sa tentoraz nepredvedie len v jednom slovenskom meste, ale hneď v dvoch.

Druhý júnový víkend vymenia svetové baletné špičky divadelné dosky za miesto na Dvořákovom nábreží. "A keď už sú tu, tak ono to už je ľahšie dostať ich z Bratislavy do Košíc, kde sa uskutoční takisto gala pri tom istom zložení a tom istom obsadení. Čiže nie len diváci z Bratislavy, ale aj z Košíc môžu vidieť svetové hviezdy moderného baletu," vysvetľuje choreograf, Ján Ďurovčík. 

V metropole východu a v hlavnom meste Slovenska vystúpia baletné špičky zo Slovenska, Kanady, Talianska, Portugalska a mnohých iných. "My sme ich nevyberali, sólistov si navrhovali súbory samostatne. A ponúkali tých najlepších tanečníkov, ktorých majú, takže budeme tu mať tých najlepších z najlepších," hovorí výkonná riaditeľka projektu Chorea, Lenka Görfölová. 

Dôkazom je aj návštevnosť minuloročného baletného festivalu, ktorý videlo viac ako 5000 ľudí. "Teším sa na porovnanie divákov tu v Bratislave a v Košiciach ako to prijmú, či to bude rovnako srdečné," dodáva Lenka Görfölová. 

Veľký úspech zožali aj slovenské deti vo Viedni, kde koncertovali: 

Súvisiace články