Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bubny sa opäť rozozvučali mestom. Drumfest privítal významných hostí
Zdielať na

Bubny sa opäť rozozvučali mestom. Drumfest privítal významných hostí

PEZINOK / Skúste si tipnúť koľko rôznych zvukov vedia vydať bubny. Najlepší hráči na tomto hudobnom nástroji, ktorí sa počas uplynulého víkendu zišli v Pezinku, tvrdia, že to sa ani nedá spočítať.

I keď sa zdá, že držať paličky vie každý z nás, bubenícke umenie nie je až také jednoduché. Treba na to muzikantské srdce a hlavne drinu. "Headlinerom festivalu bola Anika Nilles, má za sebou celosvetové turné, hrala teraz vo Švajčiarsku, v Španielsku a prišla teraz do Pezinka, takže pre nás je toto vážne rarita," vraví organizátor druhého ročníka festivalu Peter Bittner.

Teraz ich umenie tlieskalo vypredané hľadisko v Pezinku, kde sa konal už druhý ročník Drum festivalu a opäť s tými najlepšími bubeníkmi. "Bolo super hrať v Pezinku, ľudia perfektne reagovali na moju hudbu. A prečo práve bubny? Dávajú mi veľa emócií, pocitov. Ja si svoj život bez bubnov neviem predstaviť," vraví talentovaná bubeníčka, Anika Nilles. 

Väčšina bubeníkov začínala svoju kariéru vo veku 4 či 5 rokov. Do cvhíle, keď si mohli povedať, som naozaj dobrý, sa ale museli veľa učiť. "Byť dobrým bubeníkom je pomer talentu a tej driny, ale pre nás bubeníkov je najdôležitejšie stať sa muzikantom," vraví účinkujúci slovenský bubeník, Dávid Hodek. 

Súvisiace články