Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Výnimočný domáci miláčik. Zobudí, oznámi počasie a prehľad správ
Zdielať na

Výnimočný domáci miláčik. Zobudí, oznámi počasie a prehľad správ

BARCELONA / Onedlho by mohli nahradiť štvornohých miláčikov domáce roboty. Ich výhodou je, že sa dokážu s ľuďmi aj rozprávať. V Barcelone sa predstavil nový start up, ktorý sa zameral na vývoj robotického pomocníka.

Inteligentné systémy, ktoré nám majú uľahčiť život a mobilné aplikácie, ktoré nás informujú o dianí, na to všetko je už užívateľ modernej technológie zvyknutý. Kórejským vývojárom to nestačilo a vytvorili malého robota, ktorý môže byť príjemným spoločníkom do domácnosti.

"Na rozdiel od hlasových aplikácií má tento robot v sebe zabudované kamery a dokáže rozoznávať tváre, takže môže poskytovať servis rôznym ľuďom podľa potreby," uviedla zástupkyňa výrobcu Ho Young Chun.

Robot vás ráno zobudí, oznámi predpoveď počasie, prehľad správ alebo denný program. Dokonca dokáže aj žartovať.  "V ústach má zabudovanú kameru, v hrudi mikrofón a v ušiach reproduktory, takže dokáže reagovať takmer ako človek." dodala zástupkyňa. 

Jediným nedostatkom zatiaľ je jeho pomalá pohyblivosť. Avšak aj na tejto nevýhode už jeho výrobcovia pracujú a vylepšenú verziu by chceli na trh uviesť už koncom roka.  

Súvisiace články