Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V posteli s Casanovom
Zdielať na

V posteli s Casanovom

BENÁTKY / Aké asi bolo stráviť noc s Casanovom? Sú chýry o jeho zvodoch pravdivé? Naozaj sa mu nedalo odolať? Tieto otázky si môžete poľahky zodpovedať. Stačí, keď s ním jedno dobrodružstvo zažijete na vlastnej koži. Tvorcovia nového múzea tvrdia, že tento pikantný zážitok budete môcť zakúsiť už o mesiac.

Ženy z neho šaleli, mužom sa pri jeho mene otváral nožík vo vrecku. Do histórie sa zapísal ako najväčší milovník, ktorý sa dostal pod každú sukňu, na ktorú si len pomyslel. Lenže Giacomo Casanova nebol iba zvodcom. "Casanova bol veľkým mysliteľom, spisovateľom a filozofom, ktorý do dejín neprávom vstúpil len ako veľký milovník," tvrdí Carlo Luigi Parodi, zakladateľ jeho nadácie. Nové múzeum by mu malo vzdať hold a ukázať ho aj z inej strany. Ale na erotiku sa samozrejme nezabudlo.

Život talianskeho diplomata a cestovateľa rozložili do šiestich izieb gotického paláca Pesaro Papafava v centre Benátok. Tie ročne navštívi 30 miliónov turistov, preto si tvorcovia sľubujú veľkú návštevnosť. V prípade, že si vysnívané čísla splnia, plánujú otvoriť ďalšiu pobočku u našich susedov v Prahe. Výber štátu nie je len tak náhodný. Posledných 13 rokov svojho života strávil Casanova ako knihovník na zámku Duchcov, o azyl sa mu postaral tamojší gróf Josef Karel Valdštejn. Po svojej smrti v roku 1798 v severočeskom meste dokonca aj pochovali. 

Múzeum svoje brány otvorí už 2.apríla a návštevníkom okrem klasickej prehliadky obrazov a predmetov sľubuje aj nevšedné dobrodružstvo. Vďaka najnovším technológiám sa môžete stať účastníkom jeho milostných príbehov. Nie však ako tichý pozorovateľ, ale ako ústredná postava.

Postih od polície, ako tomu bolo v prípade nasledujúcej reportáže, vám za to ale určite hroziť nebude:

Súvisiace články