Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tip, ako príjemne stráviť večer: Tieto knihy za to stoja
Zdielať na

Tip, ako príjemne stráviť večer: Tieto knihy za to stoja

BRATISLAVA / Večery sú dlhé a chladné, a to je najlepšia kombinácia na zaborenie nosa do knihy a pekne v teple sa oddať novým zážitkom a na chvíľu zabudnúť na svet okolo nás. Preto máme pre vás zopár dobrých tipov na dobré čítanie.

Pre vášnivých čitateľov máme výber kníh na príjemné zimné večeri pre ženy i mužov, deti. Určite si v nich každý nájde to svoje. Od motivačných, inšpiratívnych kníh, cez silné príbehy, až po užitočné rady na záver. Toto sú tipy od literárneho publicistu Milana Buna.

PIESEŇ ZAJTRAJŠKA
Začneme novinkami pre dámy. Dojímavý príbeh nevšednej mladej ženy. O víťazstve ducha nad nepriazňou osudu je inšpirovaný osudom talentovanej anglickej speváčky a skladateľky Alice Martineuovej, ktorá v roku 2003 vo veku 30 rokov zomrela na cystickú fibrózu.

STROMY RASTÚ DO NEBA
Príbeh slovenskej autorky, kariérnej diplomatky Ivony Gallovej. Prostredníctvom pohnutých osudov hlavného hrdinu autorka zachytáva sto rokov života na Slovensku od roku 1912 až po súčasnosť.

MOJE MENO JE NIKTO
Nový špionážny triler, v ktorom autor dokázal úžasne vystihnúť atmosféru podozrievavosti, pozná detaily zo zákulisia vysokej politiky i tajných služieb a šikovne to namixoval do napínavého príbehu. Teórie, pracovné hypotézy, stopy – falošné aj pravé. Stephen King prezrádza všeličo o sebe aj o písaní, láske ku knihám.

SKVELÝ ŽIVOT
Ďalšie veľké meno. Keď J.K. Rowlingovú pozvali, aby predniesla prejav absolventom na promócii na Harvardovej univerzite, rozhodla sa porozprávať im o dvoch témach, ktoré sú blízke jej srdcu: o výhodách neúspechu a dôležitosti fantázie.

DENNÍK AKTÍVNEJ MATKY
Vtipné, zábavné príhody a užitočné tipy. Najlepšie chutí s dobrou kávou a poriadnym kusom domáceho koláča.

DOB 11 DVOJITÝ PODFUK
Nesmieme zabudnúť ani na deti – je tu už 11. kniha svetoznámej série. Plno zábavy, vtipných situácií, nečakaných prekvapení a dobrodružstiev. A smoliar Greg Heffley.

SVADBY PODĽA ELY
Lahôdka na záver – knižka, ktorú by mali mať všetky dievčatá a mladé ženy, ktoré sa chystajú vydávať.

Aj knihy severských autorov sú stále viac populárnejšie. 

Súvisiace články