Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Takmer 3 400 ľudí vytvorilo najväčšiu ľudskú mapu. Pokúšajú sa o rekord
Zdielať na

Takmer 3 400 ľudí vytvorilo najväčšiu ľudskú mapu. Pokúšajú sa o rekord

NAY PYI TAW / Potrebovali obrovský štadión a tisícky ľudí s chuťou vytvoriť rekord. Teraz už len čakajú, či im Guinessova kniha rekord uzná. Mjanmarčania totiž vytvorili najväčšiu ľudskú mapu.

Vyše 3 400 ľudí na jednom štadióne je pomerne bežný úkaz zo športových podujatí. V tomto prípade sa ale žiaden zápas nehral. Mjanmarčania sa rozhodli vytvoriť najväčšiu ľudskú mapu. Ako inak, postavili sa vedľa seba do tvaru vlastnej krajiny. "V našej krajine sme sa o vytvorenie mapy s toľkými ľuďmi pokúsili po prvýkrát. Keď nám Ginessova kniha rekord uzná, budeme sa pokúšať aj o ďalšie," uviedol organizátor Nyi Nyi Aung. 

Mjanmarčanom bolo pri tvorbe rekordu naozaj veselo. Čas si krátili spievaním, zaznela aj národná hymna. "Chceme ukázať jednotu a silu našej krajiny, a to je dôvod, prečo sme sa rozhodli vytvoriť mapu," povedal organizátor. 

Z Guinessovej knihy im zatiaľ potvrdili počet účastníkov, ešte čakajú na potvrdenie rekordu. Doterajšími držiteľmi titulu sú obyvatelia Veľkej Británie, ktorý sa na podobný rekord odhodlali s 811 osobami v roku 2016.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články