Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia ukončila vyšetrovanie. Navrhuje obžalovať Sheilu, ktorá pomočila a spálila Korán
Zdielať na

Polícia ukončila vyšetrovanie. Navrhuje obžalovať Sheilu, ktorá pomočila a spálila Korán

RUŽOMBEROK / Podľa informácií TV JOJ vyšetrovateľ špeciálneho protiextrémistického útvaru Prezídia Policajného zboru ukončil vyšetrovanie Sheily, ktorá pred rokom močila a pálila Korán.

Polícia podala prokuratúre návrh na obžalobu 25-ročnej Ružomberčanky 23. januára 2018 z extrémistickeho skutku. Informáciu TV JOJ potvrdil zdroj z prostredia vyšetrovania. 

Na sociálnych sieťach sa pred rokom začalo šíriť video, na ktorom mladá Sheila pod slovenskou vlajkou roztrhala, pomočila a následne podpálila sväté písmo moslimskej viery - Korán. Svoje nenávistné video obhajovala zlými skúsenosťami s migrantami, ktorí ju mali v minulosti napadnúť. 

​Príslušné orgány ju následne zadržali a na istý čas bola vo väzbe. Potom súd ale rozhodol o jej prepustení na slobodu. Väzbu potom nahradili dohľadom probačného a mediačného úradníka. Toto rozhodnutie ale netrvalo dlho. Sheila totiž opäť vyčíňala. 

Incident sa odohral v herni v centre Ružomberka. Sheila sa dostala do potýčky s mladšou ženou, všetko opäť zachytilo amatérske video. Keď sa atmosféra upokojila, vyšla Sheila na terasu. Svedkovia počuli dva výstrely. "Najskôr tam bola nejaká baba, ktorá strelila a potom tam bola Sheila, ktorá vystrelila. Jej vlastne aj zobral jeden pán pištoľ z ruky," povedala vtedy očitá svedkyňa. Sudca potom schválil návrh prokurátora a vzal obvinenú do väzby.

​Správu budeme aktualizovať. Viac sa dozviete v KRIMI o 19:00.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy