Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Trumpova nevesta skončila v nemocnici. Otvorila obálku s bielym práškom
Zdielať na

Trumpova nevesta skončila v nemocnici. Otvorila obálku s bielym práškom

Archívna reportáž

NEW YORK / Nevesta prezidenta USA Donalda Trumpa Vanessa Trump, ktorá je manželkou prezidentovho syna Donalda mladšieho bola prevezená do nemocnice po tom, čo prišla do kontaktu s neznámym bielym práškom. Informovala o tom newyorská polícia, ktorá krátko na to uviedla, že látka nebola nebezpečná.

"Vďakabohu, že Vanessa a moje deti sú po neuveriteľne desivej udalosti v poriadku a zdraví. Je naozaj odporné, že sa niektorí jedinci rozhodnú vyjadriť opačný postoj takýmto skutočne znepokojivým spôsobom," napísal Donald Trump mladší na svojej sociálnej sieti. Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sanders na otázky novinárov k incidentu povedala, že prezident so svojou nevestou počas dopoludnia hovoril. S odkazom na neskončené vyšetrovanie hovorkyňa odmietla o udalosti prezradiť viac. 

Agentúra Reuters s odvolaním na nemenovaných policajných činiteľov napísala, že prezidentova nevesta bola do nemocnice prijatá so žalúdočnými problémami, ktorú pociťovala po incidente. Hovorkyňa hasičov Sophia Kim hovorila, že newyorská univerzitná klinika prijala troch ľudí. Vedľa Trumpovej to bola z preventívnych dôvodov aj jej matka, ktorá sa ale na žiadne problémy nesťažovala. Identitu tretej osoby Kim nezmienila. Či ide o niektoré z piatich detí, ktoré má Vanessa Trump s Donaldom mladším, nie je známe. "Látka prišla poštou a bola adresovaná Donaldovi Trumpovi mladšiemu," povedal hovorca newyorskej polície Carlos Nieves. 

Incident sa odohral v byte na Manhattane, kde Vanessa žije s manželom. List otvorila zhruba okolo desiatej hodiny dopoludnia. Donald Trump mladší je najstarším synom amerického prezidenta, ktorého má so zlínskou rodáčkou Ivanou Trump. Prípadom bieleho prášku sa zaobera aj Tajná služba Spojených štátov (USSS). Tá sa stará o ochranu prezidenta a jeho rodiny, o vysokých ústavných činiteľov a tiež bývalých prezidentov. Prípad odmietli komentovať. 

Do bytu Trumpovho syna bola po ohlásení podozrivej zásielky vyslaná zvláštna zásahová jednotka, ktorá sa špecializuje na manipuláciu a likvidáciu nebezpečných materiálov. Jednotka ihneď po príchode na miesto zahlásila dekontaminačný režim, aby predošla prípadným rizikám. S akou látkou prišla Trumpova manželka do styku, nezverejnili, ale polícia vylúčila, že by prášok v liste bol nebezpečný. Reuters v tejto súvislosti pripomenul, že americké úrady pristupujú k bielemu prášku v pošte mimoriadne obozretne od roku 2001, kedy niekoľko redakcií a tiež členov Kongresov USA dostalo listy s antraxom. Zomrelo vtedy päť ľudí. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy