Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z ich psa zostala len koža. Polícia obvinila štyroch mužov
Zdielať na

Z ich psa zostala len koža. Polícia obvinila štyroch mužov

UZOVCE / Polícia už pozná identitu mužov, ktorí podľa nich ukradli 11-ročnú sučku Ninu v okrese Sabinov. Štvornohý miláčik skončil v jednej z rómskych osád. Policajti majiteľom odtiaľ priniesli už len kožu, ktorá po nej zostala. Zábery z priloženej reportáže nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Nina, aljašský malamut žila v rodine Martina 11 rokov. Zachránili ju pred utratením, keď mala iba šesť týždňov. Začiatkom roka ale zmizla z dvora. Spočiatku si mysleli, že niekam odbehla, no bola na reťazi. Už vtedy mali zlé tušenie. Keď im policajti z jednej z osád priniesli na identifikáciu zvyšky ich domáceho miláčika ostali v šoku. 

Po mesiaci od krádeže sa polícii podarilo vypátrať štvoricu mužov, ktorí podľa nich Ninu ukradli z Jarovníc. Tiež sa podarilo stotožniť človeka, ktorému ju predali. "Po dvoch dňoch mali obvinení psa odviesť do obce Chminianske Jakubovany, kde ho mali odpredať na mäso," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

"Podľa informácií, ktoré mámi je to dlho rokov fungujúci biznis. Len sa delia niekde v Jarovniciach, kde sa rozdeľujú na nejakú masť," uviedol majiteľ. Za 20 eur, ktoré za Ninu dostali si potom natankovali benzín do auta, ten ktorý psa kúpil, da sestre, a tá ho mala dať zabiť. Komu, to už vraj nevedel vysvetliť, no vraj z neho urobili masť, lebo tá ma podľa nich liečivé účinky.  

Štvoricu mužov už obvinili z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva. Polícii sa podarilo zistiť aj to, že psa predali istému mužovi z Chminianskych Jakubovian za 20 eur. Za peniaze si potom natankovali benzín do auta a ten, ktorý psa kúpil ho dal sestre, ktorá ho mala dať zabiť. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy