Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súd uznal vinným muža, ktorý na smrť dobil svoju partnerku. Ten tvrdí, že je nevinný
Zdielať na

Súd uznal vinným muža, ktorý na smrť dobil svoju partnerku. Ten tvrdí, že je nevinný

BANSKÁ BYSTRICA / Deväť rokov za mrežami vymeral senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 65-ročnému Dušanovi. Podľa obžaloby fyzicky zaútočil a na smrť dobil svoju partnerku Ivetu.

Proti 65-ročnému mužovi, ktorý skončil na lavici obžalovaných, vypovedala takmer celá rodina. Senátu rozprávali aj o tom, ako Dušan svoju partnerku v minulosti bil. "Priznal sa, že ju fackal, napádal, bol jediný kto bol v byte," povedal syn obete. 

Iveta, obeť bitky, po ktorej podľahla vnútorným zraneniam, žila s Dušanom po rozvode s prvým manželom, ktorý je zároveň Dušanovým bratom. Smrť ženy ich rozdelila. Členovia rodiny teraz okolo seba prechádzajú bez pozdravu. "Ja ho stretávam, žije akoby nič, navráva si, že to neurobil," uviedol syn obete. 

Senát okresného súdu 65-ročného muža uznal za vinného. Za zabitie Ivety si má odpykať deväť rokov za mrežami. Obžalovaný muž ale tvrdí, že je nevinný. "Nie som si vedomý toho, že by som to urobil, nemali žiadny dôkaz, že by som to spáchal," povedal obžalovaný. Chce sa brániť na krajskom súde, podal odvolanie. "Budem sa brániť do poslednej kvapky," povedal obžalovaný.

Bezvládne telo na podlahe bytu našli záchranári ešte v máji pred tromi rokmi. Obžalovaný, ktorý ich vtedy sám zavolal, tvrdil, že dobitú ženu takto našiel keď sa vrátil z prechádzky. Na súde sa bránil tým, že zlomené rebrá, vnútorné krvácanie a poranenie sleziny malo byť následkom prvej pomoci, ktorú sa jej snažil poskytnúť do príchodu záchranárov. "Dôkazy vedú k jedinej osobe a to je on, nikto iný v byte nebol. Deväť rokov za smrť je málo, musíme sa uspokojiť s tým, že bol rozsudok aspoň," uviedol syn obete. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy