Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ruskovi dochádzajú svedkovia. Aj podnikateľ Rozin poprel jeho výpoveď
Zdielať na

Ruskovi dochádzajú svedkovia. Aj podnikateľ Rozin poprel jeho výpoveď

BRATISLAVA / V utorok pokračovali výsluchy vo veci údajnej objednávky vraždy zo strany Pavla Ruska. Tentoraz si na rok 1997 zaspomínal známy podnikateľ Alexander Rozin. Práve jeho totiž Pavol Rusko vo svojej obhajobe označil ako človeka, ktorý vraj mal zásadnú informáciu. Týkať sa mala možnej snahy zlikvidovať práve obvineného Ruska.

Prípad Rusko verzus Černák sa zamotáva. Odsúdený šéf podsvetia označil Pavla Ruska za objednávateľa vraždy bývalej spoločníčky v televízii Markíza Sylvie Volzovej. Pavol Rusko sa ale obhajoval tým, že s Mikulášom Černákom sa síce stretol, ale nie preto, aby si objednal vraždu Volzovej, skôr naopak.

Chcel si vraj len overiť, či náhodou práve ona nechystá jeho likvidáciu. Takéto niečo sa totiž podľa svojej výpovede dopočul od bývalej pravej ruky Vladimíra Mečiara Anny Nagyovej, teraz už Mojžišovej.  

Vedieť o tom mala údajne aj herečka Zita Furková, ktorá v tom čase s Ruskom spolupracovala. Všetci traja túto informáciu popreli. Polícii ostával posledný z mozaiky, podnikateľ Alexander Rozin. Práve on podľa Ruska s touto informáciou prišiel.

Na policajnom prezídiu to ale aj on poprel. S Annou Nagyovou sa údajne rozprával o všeličom, ale o možnej príprave vraždy Pavla Ruska určite nie. S exriaditeľom v tom čase síce komunikoval, no ich vzťah bol čisto pracovný. "Som s pani Nagyovou v živote o tom nerozprával. Rozprával som s ňou o všeličom, ale o tomto celkom určite nie. Ani s Pavlom Ruskom,"  vyjadril sa podnikateľ. Rozin bol posledný zo svedkov, ktorí by mohli potvrdiť verziu Pavla Ruska a tým mu prilepšiť.

Podľa Černákovho advokáta sa tak potvrdilo, že výpoveď jeho klienta je vierohodnejšia. Ešte tento týždeň budú pokračovať ďalšie výsluchy, najbližšie vo štvrtok v leopoldovskej väznici. Podľa zistení TV JOJ vypočujú aj bývalého nájomného zabijaka z banskobystrického podsvetia. 

Pavol Rusko sa nedávno na súde konfrontoval priamo s Mikulášom Černákom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy