Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladá žena porodila do latríny. Nikto v jej okolí netušil, že je tehotná
Zdielať na

Mladá žena porodila do latríny. Nikto v jej okolí netušil, že je tehotná

PRIEVIDZA / V obci Tužina porodila 30-ročná žena dieťa v latríne. Nikto vraj netušil, že je tehotná. Večer ju začalo bolieť brucho, nadránom utekala do latríny a o pár minút už bolo na svete zdravé dievčatko. O prípad sa začala zaujímať polícia, ale aj sociálne pracovníčky.

Žena údajne o tom, že je tehotná netušila. Nakoniec porodila v latríne. Myslela si, že je jej nevoľno z jedla, preto nad ránom utekala na toaletu odkiaľ zakričala na svojho muža. V momente, keď k nej muž dobehol, dievčatko už bolo na svete. "Detskými nožničkami prestrihla pupočnú šnúru," uviedol otec rodičky.

O pár minút prišli na miesto záchranári aj polícia. "Privolaná posádka hneď poskytla zdravotnú starostlivosť novorodencovi. Matka dieťaťa bola pri vedomí, sama sa pohybovala," uviedla hovorkyňa FALCK Katarína Naciniaková.

Ženu spolu s bábätkom záchranári transportovali do bojnickej nemocnice. "Prijatá bola pacientka, ktorá porodila dieťatko doma, nie úplne štandardne. Dieťa dopadlo dobre, k matke sa nevyjadrujem, tá je v poriadku," povedal námestník nemocnice v Bojniciach Jozef Kubík.

Tridsaťročná Gabriela je matkou dvoch detí. O tom, že čaká tretie dieťa podľa jej otca nikto nevedel. "Prievidzskí policajti sa týmto prípadom zaoberajú," povedala policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová. Pomery v rodine sa chystajú prešetrovať aj sociálne pracovníčky. Podľa starostu sa mama o svoje deti stará dobre. "Matka je vzorná, chodí poctivo do práce. Chodia tam kontroly, o deti je dobre postarané," uviedol starosta obce Miroslav Dzina. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy