Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Veľká súťaž pre malých tanečníkov. Na Slovensko prišiel aj tanečný Messi
Zdielať na

Veľká súťaž pre malých tanečníkov. Na Slovensko prišiel aj tanečný Messi

BRATISLAVA / Tanečná súťaž, aká nie je nikde na svete, sa koná práve u nás na Slovensku. Grand Gala je venovaná detským a juniorským kategóriám v štandardných a latinsko-amerických tancoch. Od iných súťaží sa líši tým, že už pre najmenšie deti hrá do tanca Big Band. Táto šou k nám prilákala tých najlepších svetových tanečníkov a to už je čo povedať.

O súťaž je každým rokom čoraz väčší záujem a láme rekordy. Tento rok sa prihlásilo viac ako 300 párov. "Počas tých dvoch dní, sme mali 390 štartujúcich párov," povedal organizátor Grand Gala Peter Modrovský. Táto súťaž nemá konkurenciu ani v zahraničí. A aj preto sem čoraz viac tanečníkov prichádza z okolitých krajín ako je Ukrajina, Rakúsko, Česko, Maďarsko a dokonca aj Rumuni.

Big Band Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča a so spevákmi ako je Andrea Zimányivoá, Robo Opatovský alebo Lazaro dodávajú takémuto podujatiu ten správny cvenk.

Keď už súťaž Gala, tak sa aj všetci bez výnimky nahodili do gala. Jednou z podmienok vstupu do sály bolo práve elegantné a slušné oblečenie. "Aby aj rodičia, keď majú chlapci motýlik, tak aj rodičia by mali mať motýlik," dodáva Modrovský. Súťaž, ktorá môže mať pokojne prívlastok aj svetová, pritiahla tento rok aj hviezdy, ktoré prišli inšpirovať tých, ktorí svoju tanečnú kariéru ešte len rozbiehajú. Do Bratislavy zavítali svetové špičky v latinsko-amerických tancoch Slavik Kryklyvy a Karina Smirnoff.

"To je ako Messi v tanečnom vydaní," uviedol organizátor. 

Súvisiace články