Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dubaj sa môže pýšiť ďalším rekordom. Spravili tam najväčšiu šálku horúceho čaju na svete
Zdielať na

Dubaj sa môže pýšiť ďalším rekordom. Spravili tam najväčšiu šálku horúceho čaju na svete

DUBAJ / Púštne mesto sa môže pýšiť ďalším prvenstvom. Tentokrát ako miesto, kde zaliali najväčšiu šálku horúceho čaju na svete.

Na tejto netradičnej výzve sa podieľalo dokopy 120 kuchárov Šálka bola vysoká 3,66 metrov a na vrchu mala priemer viac ako 1,4 metra. Zmestilo sa do nej až 5000 litrov tekutiny. Na naplnenie obrovského pohára použili 155 kilogramov čajového prášku, 270 kilogramov sušeného mlieka, 360 kilogramov cukru a Ďalších prísad ako zázvor a škorica. Päťtisíc litrov vody varili niekoľko hodín v 60 hrncoch, aby vytvorili čo najlepšiu chuť.

Na mieste bol počas varenia čaju prítomný aj zástupca Guinessových svetových rekordov a tamojším kuchárom potvrdil nový rekord. Potom horúci čaj rozliali prítomným návštevníkom. 

reuters

"Keď som pred 25-timi rokmi prišiel do Dubaja, bola to dedina. Takže vláda, naši lídri ju začali budovať. Aby na vás ľudia pozerali, musíte robiť mimoriadne veci, musíte urobiť špeciálne veci, aby ste prinútili 20 miliónov ľudí navštíviť púšť. Neprišli by, keby neboli tieto netradičné veci, takže musia pokračovať v práci a stále musia robiť výnimočné veci," povedal jeden zo šéfkuchárov tejto výzvy Uen Michelle. 

reuters

Prelamovanie nových rekordov nie je v Dubaji nič nové. Je to vlastne stratégia mesta ako prilákať viac turistov. Okrem najväčšej šálky horúceho čaju má Dubaj aj najvyššiu budovu, či najväčší umelý ostrov na svete. 

Súvisiace články