Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO: Nechala prácu a už dva roky cestuje. Svet je otvorený komukoľvek, kto je otvorený svetu, tvrdí
Zdielať na

FOTO: Nechala prácu a už dva roky cestuje. Svet je otvorený komukoľvek, kto je otvorený svetu, tvrdí

MOSKVA / Práca, práca, práca. Takto vyzeral ešte pred dvoma rokmi život Ekateriny. Cítila sa vyčerpane a bez energie. Mladá Ruska sa rozhodla pre zmenu a vybrala sa na cestu plnú dobrodružstva a poznania. Vášeň z cestovania spojila s cvičením jógy a kamkoľvek príde, odfotografuje sa v niektorej jogínskej pozícií. A sociálne siete ju milujú.

"Bola som všetkým absolútne nezaujatá, unavená z práce a nemala som žiaden osobný život," opisuje stereotyp, z ktorého sa chcela 24-ročná inštruktorka jógy dostať. Trpela nízkym sebavedomím a z depresie sa stala už len nečinná letargia. "Uvedomila som si, že musím niečo zmeniť, ale nemala som odvahu opustiť prácu, vďaka ktorej som mala stály príjem," pokračuje Ekaterina.  

Pôvodne zvažovala, že sa presťahuje do USA, čo bol vždy jej sen. Nedostala ale víza, takže sa jej plány úplne zmenili. Namierila si to do Thajska. "Akonáhle som začala cestovať, okamžite sa mi zlepšila nálada a začala som aj lepšie spať. Cítila som sa byť voľná."

​Brána ku šťastiu

Jej vášeň pre jógu ju zaviedla do Nepálu, kde nastúpila na 200-dňový inštruktorský kurz. "Jóga ma naučila počúvať svoje srdce a nasledovať jeho cestu. Chcela som sa o jóge dozvedieť viac a Nepál som si vybrala preto, že to bola pre mňa veľmi nezvyčajná krajina,"vysvetľuje Ruska. 

Na cestách je od roku 2015 a jej život sa od tej doby posunul do roviny, v ktorej je šťastná. Svoje cestovateľské výpravy dokumentuje na sociálnej sieti, kde jej popularita rýchlo narastá. Okrem Thajska či Nepálu navštívila tiež Taliansko, Španielsko i Čiernu horu. Mnohé iné krajiny pribúdajú na jej zozname. "Všetkým by som chcela poradiť, aby sa nebáli byť tým, čím chcú. Svet je otvorený komukoľvek, kto je otvorený svetu," dodala. 

Zážitok na celý život je aj výlet na sklenený most. pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články