Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pribúda mužov, ktorí si vystačia sami
Zdielať na

Pribúda mužov, ktorí si vystačia sami

BRATISLAVA / Takzvané bromance (silné puto medzi mužmi) je často vídané medzi dospievajúcimi mužmi alebo mužmi narodenými na prelome tisícročia.

"Takí muži považujú blízke priateľstvá s iným mužom za emocionálne uspokojivejšie než vzťah so ženou,“ uvádza stránka livescience.com. Výskumníci z univerzity vo Winchesteri vyspovedali 30 heterosexuálnych vysokoškolákov v druhom ročníku: 28 z nich radšej hovorí o citových problémoch s kamarátom než s priateľkou. Väčšina z nich tiež priznala, že má so svojím kamarátom tajomstvo, ktoré partnerke nehovoria.

Štúdia vyšla v časopise Muži a maskulinita. Na prvý pohľad sa môže zdať, že vedci len riešia ďalšie „zbytočné starosti“. Tento trend môže mať dôsledky pre celú spoločnosť, píše portál novinky.cz.

Tradičná domácnosť, kedy spolu žije muž a žena, by sa tak mohla stať minulosťou. Štúdia bola ale obmedzená na tridsať dobrovoľníkov. Je teda treba vyčkať, či sa predstava čisto mužských domácností naplní, alebo zostane jen na stránkach vedeckého časopisu.

Súvisiace články