Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zalejte čaj, prikryte sa dekou a siahnite po knihe podľa vašich predstáv
Zdielať na

Zalejte čaj, prikryte sa dekou a siahnite po knihe podľa vašich predstáv

BRATISLAVA / Fantasy, krimi či detské knihy sú vo výbere knižných noviniek, ktoré môžu byť skvelým spoločníkom počas dlhých zimných večerov. Stačí si vybrať žáner, príchuť čaju, deku a môžete sa nechať zaviesť do sveta podľa vašich predstáv.

Tí, ktorí zlyhali je obľúbená severská krimiséria s policajným psychológom Sebastianom Bergmanom. Spisovateľ pokračuje piatou knihou, a to sa bude obľúbencom krimi páčiť. Niekto totiž vraždí mediálne známe tváre, a to naozaj zvráteným spôsobom. Dostanú vedomostný test a za nezvládnuté otázky im vrah vpáli guľku do hlavy.

Nie tak ďaleko od krimi tém je kniha Imperium III. Ide o právnický triler zo starovekého Ríma od svetoznámeho autora Roberta Harrisa. Je to mimoriadne aktuálny príbeh zo sveta intríg, volebnej korupcie a zákulisných bojov, v ktorej sledujeme cestu výnimočného, inteligentného, ale aj prefíkaného Cicera na vrchol. 

 

Zo slovenských titulov patrí medzi najčerstvejšie kniha Priateľky + Moje receptyNovinka slovenskej autorky Táni Keleovej-Vasilkovej o troch priateľkách, ktoré sú rozdielne, no predsa ich spája silné puto vychádza v jedinečnej sade s kuchárskych zápisníkom Moje recepty. 

Kúsok tajomna a mystiky má v sebe kniha Anjeli na dosah od svetoznámej írskej mystičky, ktorá vidí anjelov. V knihe s výraznými autobiografickými črtami sa prelínajú príbehy a živé dialógy z rôznych období Lorninho života. 

Od mystiky je len na krok k fantasy literatúre, ktorú zastupuje kniha Ľavá ruka boha Omnibus. Je to fantasy trilógia o Anjelovi smrti a jedna z najmedializovanejších kníh spred pár rokov. Temný triler o chlapcovi, ktorého tvrdo vychovávajú v útulku spasiteľov. Nadšenci fantasy sveta, nenechajte si to ujsť.  

Klasika pre najmenjších, ale stále aj pre dospelých - Najkrajšie rozprávky. Hans Christian Andersen, bratia Grimmovci i Charles Perrault. Tri  svetoznáme mená rozprávkarov a ich súborná kniha, ktorá má vyše 420 strán. Rozprávky ako Snehová kráľovná, Čarodejníkov učeň, Palculienka, Brémski muzikanti, Cisárove nové šaty, Statočný cínový vojačik, Šalátočka, Oslia koža, O Palčekovi a iné skrývajú neobyčajnú krásu, ktorá očarí aj dnešné deti. 

Súvisiace články