Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Október knihám prial. Toto je zoznam tých najlepších v jesennom rebríčku
Zdielať na

Október knihám prial. Toto je zoznam tých najlepších v jesennom rebríčku

BRATISLAVA / Október z pohľadu vydávania kníh rozhodne nie je nudným mesiacom! Už dávno neplatí, že novinky prichádzajú len v marci, alebo na vianočný trh.

Vybrať tie najlepšie pritom vôbec nebolo jednoduché. "Tých kníh by som vedel doniesť aj dvadsať, tridsať. Lebo toto obdobie sa začína už v septembri, v októbri, kedy prichádza veľa hitov," hovorí literárny publicista Milan Buno. 

Handrová bábika

Neustále rýchle tempo, nečakané zvraty, tajomný vrah, ktorý vám je v pätách. Aktuálne top krimi, naozaj vynikajúco napísané.

Svišť

Právnický krimi triler od majstra tohto žánru Johna Grishama. Ľudia očakávajú, že sudcovia budú čestní a spravodliví. Lenže čo ak niektorý sudca obíde zákon alebo prijme úplatok? Výborný príbeh.

Muž, ktorý hľadal svoj tieň

Pokračovanie svetovej série Millennium od Stiega Larssona. Hackerka Lisbeth Salanderová a novinár Mikael Blomkvist opäť v akcii.

Mäso - vtedy na východe

Prvá kniha komentátora spravodajského portálu TV JOJ, noviny.sk, Arpáda Soltésza.

Zlatokopka 3

Prvé dve knihy Zlatokopka a Zlatokopka 2 sa stali bestsellermi. Predali sa desaťtisíce výtlačkov a tak je tu 3.diel. s podtitulom Nezažiješ, neuveríš. Poukazuje na to, že je až neuveriteľné, čoho sú niektorí ľudia schopní.

Kódy 9 1 7

Jedinečné súborné ilustrované vydanie. Tri knihy v jednej, 920 strán, ktoré sú plné fotografií, ilustrácií, máp, poznámok, vysvetliviek. Celý náš život sa riadi zákonom rovnováhy, tvrdí autor Jozef Banáš.

Nenapravený omyl

Pre tých, čo milujú slovenské detektívky, ako sú Dominik Dán. Perfektne napísané, tretia kniha autora Václava Neuera, ktorý je momentálne vo väzení. Ide o bývalého vyšetrovateľa. 

Príbeh umenia

V slovenčine vyšla najúspešnejšia kniha o umení na svete. Vo svete sa z nej predalo viac ako 8 miliónov kusov.

FITNESS DIÁR?

Na záver niečo ako byť fit – ide jeseň, obdobie chrípok, nádchy, prechladnutí. Už tretí raz vychádza Fitness diár s množstvom tipov, rád a motivácie.

 

Súvisiace články