Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lyžovačka v Jánskej doline je neistá. Majiteľ má možné riešenie
Zdielať na

Lyžovačka v Jánskej doline je neistá. Majiteľ má možné riešenie

LIPTOVSKÝ JÁN / Nový majiteľ, nové plány, no napriek tomu bude aj táto zima bez lyžovačky. Viacročné nezhody medzi majiteľmi strediska v Liptovskom Jáne vyústili do jeho zatvorenia. Návštevníci Jánskej doliny zrejme budú musieť chodiť za lyžovaním na okolité zjazdovky.

Stredisko v Liptovskom Jáne získalo nového majiteľa oficiálne pred niekoľkými týždňami a verdikt určite nepoteší. "Tento rok stredisko nestihneme uviesť do prevádzky,“ hovorí konateľ Kohútka reality Miroslav Maczko.

Plány na rozvoj obľúbeného rodinného strediska sú, kedy ich nový majiteľ začne realizovať je nateraz otázne. "Treba vybaviť stavebné povolenia, nájomné zmluvy, vyriešiť ešte pozemky nejaké,"  vysvetľuje Juraj Filo, starosta Liptovského Jána. 

Pre Jánsku dolinu a jej návštevníkov je to zlá správa. Lyžovačka je totiž pre obec i miestnych hotelierov kľúčová. "Zima, čo sa týka počtu prenocovaní nám slabne. Bojíme sa toho, čo prinesie táto sezóna,“ priznáva obavy Filo. Turisti trávia čas inde, výsledkom čoho je sotva polovičná obsadenosť ubytovacích zariadení a slabé tržby v reštauráciách. Chátra aj miestne ski centrum.

Majiteľ strediska ale dal záujemcom možnosť, aby ho túto zimu prevádzkovali na vlastné náklady. "Myslím si, že to dáme dokopy, aby stredisko išlo aspoň na 50 percent," hovorí majiteľ Koliby Ján Strachan. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy