Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Otec sa vybral s deťmi na túru. Všetkých troch zasiahol blesk
Zdielať na

Otec sa vybral s deťmi na túru. Všetkých troch zasiahol blesk

JENNIE LAKE / Otec sa vybral s deťmi na túru do Národného parku Sekvoja. Muž si práve chystal kameru, keď do stromu, pod ktorý sa s deťmi ukryl pred búrkou, udrel blesk. Následne zasiahol aj otca s jeho deťmi.

Chris Lovera, 51-ročný otec dvoch detí sa s nimi vybral na výlet do známeho národného parku v Kalifornii, píše portál Daily Mail. Prišla búrka a rodina sa uchýlila pod strom. Zrazu práve do toho stromu udrel blesk. Zasiahol aj Loveru a jeho 12-ročného syna a 9-ročnú dcéru. Po zásahu upadli všetci traja do bezvedomia.

Preberať sa začali postupne. Prvé sa prebrali deti, ich otec bol stále v bezvedomí. "Myslel som si, že je mŕtvy, lebo ja som na neho kričal, ale nevidel som, žeby dýchal alebo sa hýbal," opísal situáciu syn Aiden. Lovera bol po zásahu bleskom paralyzovaný niekoľko hodín, zhorel mu odev a dokonca sa mu na tele aj roztavil a prilepil ku koži. Utrepel popáleniny prvého a druhého stupňa. Spomedzi všetkých troch utrpel najťažšie poranenia. Popáleniny však mal v menšom rozsahu aj jeho syn a dcéra.

Z miesta ich odviezla záchranárska helikoptéra. Svedok udalosti opísal, že mal pocit, akoby celá rodina po zásahu bleskom "vybuchla". Popáleniny sa pomaly hoja, no Chris aj Aidan zatiaľ stále trpia stratou sluchu po tom, čo im praskli ušné bubienky.  Dcéra Nadia obišla najlepšie, utrpela len menšie popáleniny a čiastočnú paralýzu. Obe deti už chodia opäť do školy, no musia ešte pracovať na znovuzískaní rovnováhy.

Aj Chris dúfa, že sa čoskoro vráti do práce, no v prvom rade zdôraňuje, že je vďačný, že jeho rodina vyviazla z incidentu živá. "Naozaj, to, čo som si z toho odniesol, je vďačnosť ľuďom, ktorí boli takí nesebeckí a ochotní ísť v tej búrke von. Stále bili blesky a lialo, a oni prišli a pomohli nám," povedal Lovera o záchranároch. "A v dobrom zmysle slova ma ohúrilo, koľko veľa ľudí v našej komunite bolo ochotných pomôcť. Ľudia majú skutočne dobré srdcia," dodal Lovera.

Súvisiace články