Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Policajti sprevádzali do pôrodnice rodiacu ženu
Zdielať na

FOTO: Policajti sprevádzali do pôrodnice rodiacu ženu

TRENČÍN / Nezabudnuteľný pôrod zažila žena z Trenčína, ktorú do nemocnice sprevádzala policajná hliadka. Budúci otecko si bezpečne doviezol mamičku do pôrodnice.

Policajti Obvodného oddelenia z Trenčína spozorovali auto, ktorého vodič sa veľkou rýchlosťou rútil po Bratislavskej ulici v Trenčíne a nebezpečne predbiehal ostatné autá. Preto okamžite zapli výstražné svetelné a zvukové znamenie a začali toto auto prenasledovať.

Vodič im ale nezastavoval, mal zapnuté všetky štyri výstražné svetlá a v rannej kolóne pokračoval v rýchlej jazde. Keď policajti dobehli toto auto a boli na jeho úrovni zistili, že na sedadle sedí žena s pôrodnými bolesťami. "Nevedel som, čo mám robiť. Či mám pokračovať," hovorí otec Radovan.

Vodič otvoril okno a zakričal, že jeho žena práve rodí. "Povedali sme mu, aby nás okamžite nasledoval a my sme vykonali doprovod tomuto vozidlu až do fakultnej nemocnice Trenčín pred dvere pôrodníckeho oddelenia," uviedol policajt Marcel Spaček.

Policajti sa okamžite zaradili pred auto a so zapnutými majákmi mu robili doprovod do trenčianskej nemocnice. Pred pôrodnicou vystúpili z auta a ženu si okamžite prevzal zdravotnícky personál. Vodiča policajti následne vyriešili napomenutím.

Necelú hodinu po tom, ako mamičku priviezli do trenčianskej pôrodnice sa 33-ročný Radovan z Dolnej Súče (okres Trenčín) stal otcom dvoch dcér, Simony a Kristíny. K štvoročnému Radkovi pribudli dve sestry.

Radovan vyjadril veľkú vďaku za pomoc, ktorú mu policajti poskytli v tejto kritickej a adrenalínovej situácii, keď sa ponáhľal s rodiacou ženou v rannej špičke do nemocnice, za ich ľudský prístup. Konkrétne, jeho veľká vďaka patrí nadporuičíkovi Bc. Marcelovi Spačekovi a strážmajstrovi Kristiánovi Grambličkovi. "Šťastným rodičom úprimne gratulujeme a prajeme im hlavne, aby boli všetci zdraví a ich krásne detičky im robili iba radosť," uviedla policajná hovorkyňa Elenta Antalová.

Súvisiace články