Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podvodník zneužil meno reštaurácie, ľudí obral o viac ako 70 000 eur
Zdielať na

Podvodník zneužil meno reštaurácie, ľudí obral o viac ako 70 000 eur

HLOHOVEC / Na internete nájdete všetko. Okrem iného aj výhodné ponuky na služby či tovar. Niektoré z nich ale môžu byť v rozpore so zákonom a namiesto ušetrených pár sto eur, prídete o tisíce. Svoje o tom už vedia viacerí podvedení ľudia z celého Slovenska. A nielen oni, ale aj majitelia reštaurácie, ktorej meno a adresu podvodníci zneužili.

Za majiteľmi reštaurácie v Hlohovci príde týždenne niekoľko ľudí, ktorí sa dožadujú vrátenia zálohy. Že ide naozaj o veľký balík peňazí potvrdzujú aj tieto zálohové faktúry. V rukách teraz držím približne 15 000 eur.

Podvodníci na internete ponúkajú bazény, vírivky a rôzne vybavenie do záhrady za veľmi výhodné ceny. Zákazník si objedná tovar, dostane e-mailom zálohovú faktúru a aj kúpnopredajnú zmluvu. Po uhradení sumy od niekoľko sto eur až po tisíce eur by mu mal prísť domov tovar. Všetko navonok pôsobí seriózne. Aj názov firmy, ktorá sídli v Hlohovci. Až na malý detail. Majitelia podniku, ktorého názov zneužili, o ničom nevedia.

"Je to od februára tohoto roku 2017 a už je to neúnosná situácia. Každý týždeň nič iné neriešime, iba takéto podvodné situácie. Pretože sa ľudia chodia vyhrážať aj fyzicky vyhrážať, jednoducho sú poškodení, ja im verím, objasním im túto situáciu, ak majú záujem, pošlem ich na políciu, čo sme aj my vykonali, ale už neviem ako z tejto situácie von," hovorí majiteľka reštaurácie Jana Krajčovičová.

Ak by boli podvedení pozornejší, skôr ako pošlú peniaze, na internete by si vyhľadali spoločnosť, zistili by, že sa zaoberá prevádzkou reštaurácie. Druhým detailom je, že firma používa rôzne bankové účty. Ďalším je e-mailová adresa, podobnú si dokáže vytvoriť každý. Nie je firemná. Pod emailom aquatop@gmail.com na Facebooku vystupovala istá osoba pod menom Kumar Kumar. Pokiaľ ju poznáte, kontaktujte políciu alebo pošlite email na krimi@joj.sk

"Ľudia podávajú trestné oznámenia," hovorí majiteľka reštaurácie. Podľa jej slov sa suma, ktorú podvodníci od ľudí vylákali, pohybuje okolo 70 000 eur.

Majiteľov reštaurácie, ktorej názov bol zneužitý, trápia časté návštevy podvedených ľudí. Týždenne im príde niekoľko listov so žiadosťou o vrátenie peňazí, či odstúpenie od zmluvy. "Chodia sem poškodení, máme tu do týždňa minimálne dva manželské páry, nehovoriac o telefonických rozhovoroch, ktoré vediem. Ja sa ochotne so všetkými porozprávam, ale samozrejme ma to obťažuje, lebo mám aj svoju prácu. Ale jednoducho vidím, že inak im neviem pomôcť, len im vysvetliť, že čo sa stalo," dodáva majiteľka reštaurácie.

Niektorí ľudia pochopia, že majitelia reštaurácie sú v tom nevinne, niektorí neuveria a útočia na majiteľov aj personál. "Vyhrážajú sa políciou, fyzickými útokmi. Fakt je táto situácia neúnosná," dodáva majiteľka reštaurácie.

Firma ponúka svoj fiktívny tovar na rôznych inzertných portáloch na internete a sociálnych sietiach. S rôznymi lokalitami od Košíc, cez Poprad až po Holíč. Ak aj vás podviedli, kontaktujte políciu a podajte hromadné trestné oznámenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy