Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zoznamovanie ľudí dnes a kedysi. Aké sú nové trendy?
Zdielať na

Zoznamovanie ľudí dnes a kedysi. Aké sú nové trendy?

BRATISLAVA / Odborníci tvrdia, že naše nároky na partnerov sa zvyšujú. Okrem iného ľudia dnes nemajú voľný čas a počet nedobrovoľne nezadaných je preto čoraz vyšší. V zoznamovaní nám v porovnaní s minulosťou síce pomáhajú sociálne siete, no problém nastáva vo chvíli, keď sa máme stretnúť tvárou v tvár.

"Pred 20 až 30 rokmi sa ľudia zvykli zoznamovať tvárou v tvár. Museli si dať tú námahu niekde sa stretnúť. Dať si doslova rande. Vymyslieť nejakú zábavu, spoločne strávený čas," hovorí sociologička Sylvia Porubänová. Časy sa zmenili a dnes sa ľudia vedia zoznámiť aj z pohodlia obývačky. Stačí si stiahnuť aplikáciu, či pripojiť sa na sociálne siete.

"Našu sociálnu siete denne navštívi vyše 726 tisíc užívateľov. Z toho až 60 percent sú muži a 40 percent sú ženy. Viac ako polovica z týchto ľudí je vo veku od 24 do 40 rokov," prezradil PR manažér sociálnej siete Peter Porubský. Získať vzťah cez internet teda až taký problém nieje. No komplikácia môže nastať pri osobnom kontakte.

V snahe nájsť toho pravého, či pani pravú svet obletel ďalší fenomén. Ľudia sa zoznamujú v televíznej súťaži. "To zoznamovanie sa cez TV napriek tomu, že ide o elektronické médium je predsa len zoznamovaním sa tvárou v tvár. Čiže obsahuje v sebe klasické prvky toho starého známeho zoznámenia sa," dodáva Porubänová. Vyskúšať si to môžu aj dievčatá novej šou TV JOJ Take Me Out. Prvú časť si diváci môžu pozrieť už 1.septembra a potom každú sobotu.  

Súvisiace články