Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Po diaľnici sa preháňala motorka bez vodiča, prešla niekoľko kilometrov
Zdielať na

VIDEO: Po diaľnici sa preháňala motorka bez vodiča, prešla niekoľko kilometrov

PARÍŽ / Okoloidúci vodiči boli poriadne šokovaní, keď vedľa nich na diaľnici prešla motorka Harley Davidson. Neprekvapila však svojou krásou, ale vodičom. Nemala totiž žiadneho. Prešla po rovnej stope pomerne vysokou rýchlosťou niekoľko stoviek metrov.

Na ten pohľad zrejme vodiči v okoloidúcich autách nezabudnú, píše portál Le Parisien. Motorka sa šinula hrdo po diaľnici A4 medzi Joinville a Parížom, pričom po vodičovi nebolo ani stopy. Akokoľvek záhadne to vyzerá, pravda je prozaická. Jej vodič, Joris, ostal ležať na zemi, zatiaľ čo jeho stroj po páde udržal stopu. 

Na túto nehodu Joris zrejme nezabudne. Koncom mája sa vybral okolo ôsmej večer na diaľnicu smer Paríž. Išiel zhruba deväťdesiatkou, bola nedeľa a cesta bola poloprázdna. Po jeho pravej strane sa auto zjavne rozhodlo zísť z diaľnice, Joris pokračoval v jazde. Vodič auta si to však zrazu rozmyslel, strhol volant doprava a cez zebru skrížil motorkárovi cestu. "Keď som si uvedomil, že moja motorka spadne, pomyslel som si, že ma svojou váhou môže rozdrviť. Inštinktom prežitia som ju odstrčil," hovorí motorkár Joris. Následne spadol na asfalt a pri takej vysokej rýchlosti sa kĺzal ešte hodný kus po zemi. 

Len tesne ho minulo auto, ak by nebrzdil rukou, zrazilo by ho. Keď zdvihol hlavu, uvidel svoju motorku. So zranenou nohou aj rukou, celého od krvi, ho vzal vodič, ktorý nehodu zapríčinil, do nemocnice. Cestou však svoju motorku nevidel. "Keď som sa neskôr spojil s policajtmi, povedali mi, že ju hľadali hodinu a pol," povedal Joris.

Našli ju v Paríži, neuveriteľných 8 kilometrov od miesta nehody. Bola pomerne v dobrom stave, len s pár odreninami a preliačinami. "Vydýchol som si, že nie som blázon. Lebo nie všetci mi verili," hovorí Joris. Ľudia ho podozrievali, že motorku na diaľku ovládal. Rozhodne to popiera. Jeho motorka má veľmi nízko položené ťažisko, zotrvačnosťou teda dokáže prejsť bez spadnutia veľmi dlhý úsek. 

Najhoršie pre Jorisa bolo, že si z nehody všetci robili žarty. Ak by sa to nestalo jemu, možno by to bral rovnako: "Ale naozaj, musíte pochopiť, že ja som tam takmer zomrel. Je to zázrak, že som nažive". Motorku mu práve opravujú, ale ako hovorí, podstatné je, že je nažive. 

Súvisiace články