Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Herci detektívky 1890 trávili noc v kaštieli. Nahliadnite aj vy do zákulisia
Zdielať na

Herci detektívky 1890 trávili noc v kaštieli. Nahliadnite aj vy do zákulisia

ROŽŇAVA / Noc v múzeí trávili herci a tvorcovia historickej detektívky 1890 v kaštieli Betliar v čase, keď tam nenakrúcajú. Netradičný sprievod zahŕňal aj prehliadku chodieb a miest, ktoré nie sú normálne sprístupnené.

Po stopách tohto úspešného seriálu prišlo na Noc múzeí do kaštieľa veľa návštevníkov. Prišli aj samotní herci a tvorcovia seriálu, ktorí sa tešili, ž opäť navštívili ich herecký domov.

Filmové zákulisie

Riaditeľ múzea Július Barczi vysvetľoval návštevníkom detaily z nakrúcania, ale pripravil ich aj na malé prekvapenie. "Nepôjde sa po klasickej trase, ale pôjde sa miestach, ktoré bežne návštevníci nevidia. To sú bočné schodiská, služobnícke priestory a tajné chodby," Fanúšikovia seriálu si prišli teda naozaj na svoje. Odhalil aj miestonť, kde sa prvýkrát v seriály hovorilo o "Démonovi z Tiesňami".

Riaditeľ prezradil aj skutočný dôvod, prečo na stenu zavesili medený riad. "Janko Koleník meria dva metre, minimálne a keď hlavný kameraman s nami chodil po týchto miestnostiach, hovoril, že tu je veľa bielej steny. Povedal či tam nevieme niečo dať, lebo Janko je taký vysoký, aby mal niečo za hlavou." 

Najkrajšie miesto kaštieľa

Podľa tvorcov aj hercov je jedným z najkrajších miest v kaštieli knižnica. "V ktorej je vyše 15 tisíc pôvodných kníh. To je nádhera," povedala herečka Andrea Karnasová, ktorá v serialy stvárňuje guvernantku grófky Julie.

Súvisiace články