Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najsmutnejšiemu psovi na svete našli nový domov
Zdielať na

Najsmutnejšiemu psovi na svete našli nový domov

ONTARIO / Pred dvomi rokmi chytila fotografia zúboženej fenky labradora Lany za srdce milióny milovníkov psov po celom svete. Lana pôsobí na nej veľmi zúbožene, keďže práve prišla o domov. Následne sa podarilo vyzbierať až 15-tisíc dolárov (13 720 eur) na pokrytie jej zdravotnej starostlivosti. Informáciu priniesol denník Daily Mail.

Netrvalo dlho a Lane našli približne pred rokom druhý domov v Ontariu (Kanada). Ale psík zostal po pár mesiacoch bez strechy nad hlavou po druhýkrát. Našťastie sa na Lanu opäť usmialo šťastie. "Sme šťastní, že sa nám podarilo nájsť pre Lanu nových opatrovateľov s novým tréningovým programom," napísala na svojej stránke jedna z neziskových organizácií zaoberajúca sa záchranou psov na svojej webovej stránke. Ako píše DailyMail, organizácia neuviedla, kam teraz konkrétne fenka z preplneného koterca pôjde.

Osud Lany doteraz visel na vlásku. "Štrnásteho mája oslávi Lana svoje tretie narodeniny. Prosím, pomôžte jej nájsť nového chovateľa alebo trvalý domov. Starať sa o ňu môžu len do 20. mája," napísala organizácia na web. 

Lanu našli ako malé šteniatko na hŕbe odpadkov v Mexiku. Následne ju zaradili do jedného z chovných programov. Jej nová rodina sa jej ale po čase vzdala a priviedli ju naspäť do chovnej stanice. "Lana na nič nereagovala a len sťažka sa vôbec hýbala," spomína jedna z tamojších zamestnankýň. 

Zdalo sa, že tento príbeh bude mať šťastný koniec po tom, čo si v januári roku 2016 Lanu adoptovala druhá rodina. Tá sa ale o ňu starala len sedem mesiacov.

Lana ale nie je uspôsobená na to byť domácim miláčikom, rada by ľuďom aj pomáhala. Miluje aktívny život vonku, je nerada zavretá medzi štyrmi stenami. 

Súvisiace články