Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Urážal menšiny na sociálnej sieti. Hrozí mu za to väzenie
Zdielať na

Urážal menšiny na sociálnej sieti. Hrozí mu za to väzenie

PROSTEJOV / Na prelome minulého roku sa 32-ročný muž zúčastnil na sociálnej sieti dvoch diskusií, kde hrubo urážal národnostné menšiny. Svoje vyjadrenia zrejme už stihol aj oľutovať. Polícia ho v tejto súvislosti obvinila a hrozia mu až tri roky za mrežami.

Polícia muža v súčastnosti obvinila za spáchanie prečinu násilia proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi,nebezpečného vyhrážania, hanobenia národnej rasy, etniky alebo inej skupiny osôb, podnecovania k nenávisti a obmedzovania práv a slobôd. Celý rad  týchto obvinení si vyslúžil za svoju účasť vo verejnej diskusii.

"V diskusiách sa mimo iné objavili príspevky motivované rasovou nenávisťou a boli namierené proti národnostným menšinám. Ich autor sa o týchto skupinách vyjdaroval mimoriadne hrubými výrazmi a vyhrážal sa ich likvidáciou. Kriminalistom sa autora príspevku podarilo zaistiť. Ten sa následne k autorstvu doznal," uviedol policajný hovorca František Kořínek.

Za tieto prečiny obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky, uvádza český portál Noviny.cz. Muž teda doplatí na zverejňovanie svojho názoru na sociálnej sieti. Ak by nebolo počítačov, možno by pred súdom dnes nestál.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy