Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dlhých 42 rokov putoval list do rúk adresátky. Napokon sa ho dočkala
Zdielať na

Dlhých 42 rokov putoval list do rúk adresátky. Napokon sa ho dočkala

Archívne video

MIDDLETON / Marjorie Kreibich mala pred 42 rokmi dostať list. Nedočkala sa ho a zrejme aj odosielateľ časom na svoju zásielku zabudol. Oto väčšie prekvapenie čakalo 81-ročnú Marjorie, keď jej pred pár dňami list doručili.

Keď vo svojej schránke našla 81-ročná Marjorie Kreibich list s pečiatkou z júna 1975, neverila vlastným očiam, píšu v článku portálu Manchester Evening News. List písal Marjorie a jej manželovi Brianovi jeho strýko Bill. Ten zomrel už pred 26 rokmi, no list od neho potešil aj po dlhých štyroch desaťročiach. V liste manželom ďakoval za knihu o záhradkárstve, ktorú mu poslali k narodeninám. "Keď som sa pozrela do obálky, nemohla som tomu uveriť. Bill zomrel už pred mnohými rokmi," opisuje svoje pocity Marjorie.

K listu priložil aj fotografiu malej Pamely, dcéry pani Marjorie. Na fotke dievča tancovalo balet, dnes má 62 rokov. Mestečko, odkiaľ strýko Bill list poslal, leží len 50 kilometrov od mesta, kde býva adresátka. Napriek tomu sa zdá, že skôr niekoľkokrát obehol svet, kým pristál v správnych rukách. Nebola to však jediná obálka, ktorú Marjorie doručili s obrovským oneskorením. Druhú, z augusta roku 1975, jej odoslala účtovnícka firma. Britská pošta Royal post sa Marjorie ospravedlnila a vedenie sa vyjadrilo, že listy zrejme omylom opustili Britániu a blúdili po svete, kým sa vrátili späť.

Pozrite si archívnu reportáž o inom prekvapivom liste.

Súvisiace články