Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
YouTube odblokoval viac ako 12 miliónov videí
Zdielať na

YouTube odblokoval viac ako 12 miliónov videí

KALIFORNIA / Po tom ako sa YouTube užívatelia sťažovali, že ich videá boli zablokované, stránka odstránila error a vylepšila ich funkciu analyzovať obsahy videí. Prevažne išlo o užívateľov, ktorých príspevky mali politický a sexuálny kontext, ako téma lesbičiek, homosexuálov a bisexuálov (LGBT).

Filter, ktorý bol vyvinutý, aby zabránil zverejneniu určitých tém, ktoré nie sú vhodné pre maloletých, v marci zlyhal. Nedopatrením zablokoval videá populárnym užívateľom v oblasti LGBT, informuje britská BBC.

Filter zakázal videá, ktoré narážali na sexuálnu tému, alebo rodovú identitu, napriek tomu, že neobsahovali explicitné zábery. "YouTube režim na obmedzenie príspevkov zablokoval moju báseň, ktorú som napísal pre svojho priateľa, ktorý je gay," sťažuje sa na twitteri muzikant Bry O´Reilly.    

Správcovia stránky sa odvolávajú, že ich systém nepracuje ako zamýšľali. Chybu opravili a do sveta opäť pustili vyše 12 miliónov videí. Za nepríjemnosti sa ospravedlnili vo verejnom vyhlásení a užívateľov ubezpečujú, že takéto obmedzenia by už nemali nastať."Napriek tomu, že režim obmedzenia nebude nikdy perfektný, dúfame, že doposiaľ podniknuté kroky nám pomôžu časom vylepšiť náš systém," uvádzajú vo vyhlásení. 

Čo bude pod dohľadom

Naďalej však budú kontrolovať obsah a blokovať príspevky v týchto prípadoch:

  • Diskusia o alkohole a drogách, prípadne videá, ktoré poukazujú na konzumáciu alkoholu
  • Detailná konverzácia o sexe
  • Hudobné videá obsahujúce tematiku ako sex a drogy
  • Grafické zobrazovanie násilia, dokonca i v spravodajských videách
  • Silné témy ako terorizmus, vojna, politické konflikty a zločiny
  • Tvrdý jazyk

Súvisiace články