Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prežila vlastnú smrť. Daniele hodinu nebilo srdce
Zdielať na

Prežila vlastnú smrť. Daniele hodinu nebilo srdce

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ / Daniela Pechová prežila len mesiac pred svojim 40. narodeninami vlastnú smrť. Prestalo jej na 60 minút biť srdce, píše český denník Blesk.

Žena začala deň ako každý iný. V kuchyni najprv pripravila raňajky a potom odišla do obývačky, kde z ničoho nič skolabovala. Doma bol našťastie jej manžel, ktorý pracuje ako kamionista a doma sa zdržiava najmä cez víkendy. Keď počul ranu, bežal sa pozrieť, čo sa stalo. V obývačke zbadal svoju bezvládnu ženu. Okamžite zavolal záchranku a spolu so synom začali podľa pokynov operátorky s masážou srdca, informuje Blesk.cz.

"Ja sama si nič z toho nepamätám. Výpadky pamäte mám dokonca dva mesiace pred osudným kolapsom. Manžel ku mne vraj pribehol a snažil sa mi zachrániť spolu so synom život. Pomáhal im ešte aj sused. Lenže sa im to nedarilo a v koncoch po 40 minútach boli aj záchranári," povedala denníku Aha! Daniela Pechová.

"Lekárka dokonca ohlásila exitus. Manžel ju ale vraj prosil, nech to ešte skúsi," dodala.

Po dlhých 60 minútach srdce opäť nabehlo a začalo biť. "Previezli ma do ústeckej nemocnice, kde som dva dni ležala v kóme a dva dni v umelom spánku, z ktorého ma začali prebúdzať. A úspešne," približuje.

Stal sa doslova zázrak. Nikto totiž nedúfal, že po tak dlhej zástave srdca by mohla Daniela byť bez následkov. Osudný deň jej ale pripomína voperovaný defibrilátor. "Stále viac verím, že je niečo medzi nebom a zemou. Som veľmi vďačná, že nado mnou nezlomili palicu a neprestali s oživovaním," uzatvára.

Súvisiace články