Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hasič dal psíkovi dýchanie z úst do ňufáka
Zdielať na

Hasič dal psíkovi dýchanie z úst do ňufáka

SANTA MONICA / Hrdinom kalifornských milovníkov psov sa stal americký hasič, ktorý pri požiari v Santa Monice zachránil život malému psovi. Poskytol mu dýchanie z úst do ňufáka a po dvadsiatich minútach sa mu ho podarilo resuscitovať.

"Bol bez známok života. Zobral som ho a vybehol s ním z bytu. Rýchlosť je v týchto prípadoch kľúčová, zvlášť u malých psov. Nesmel som zlyhať," povedal statočný hasič Andrew Klein. 

Desaťročného kríženca plemena shih-tzu a bišónika, ktorý sa v horiacom byte nadýchal splodín, sa podarilo dostať do bezpečia. Klein mu nasadil kyslíkovú masku a poskytol mu dýchanie z úst do ňufáka. "Po dvadsiatich minútach pes začal dýchať sám, nadobudol vedomie a dokonca mohol chodiť," uviedli miestni hasiči.

Pes strávil celý deň v kyslíkovom stane a celkom sa vzchopil. Jeho majiteľka je vďačná za mimoriadne úsilie, ktoré hasiči prejavili počas záchrany jej domáceho miláčika. "Mal sklený pohľad a nedýchal. Myslela som si, že zomrel. Ten hasič mi ale povedal, že je optimista a že ho zachráni," dodala šťastná majiteľka Crystal Lamirande.

Súvisiace články