Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Malé dievčatko nechalo zlodejom dojímavý odkaz
Zdielať na

Malé dievčatko nechalo zlodejom dojímavý odkaz

FLORIDA / Osemročné dievča sa rozhodlo odučiť zlodejov kradnúť veľmi milým spôsobom. Po tom, čo jej rodine neznámi páchatelia vykradli dom, napísala im úprimný list. Vysvetľuje v ňom ako sa môžu stať lepšími ľuďmi.

Osemročné dievčatko z Guatemaly žije s rodinou na Floride. Hoci bývajú v skromnom dome, práve ich príbytok sa stal terčom zlodejov. Využili čas, keď bol otec v práci a mama išla odprevadiť Wendy do školy. Zlodeji im ukradli šperky a elektroniku. Wendy sa im však nechce pomstiť. Zabrániť zlodejom v ďalšom vlámaní sa rozhodla úplne inak.

Lupičov chce odlákať úprimným listom, v ktorom im vysvetľuje, prečo by nemali kradnúť. Prilepila ho na okno tak, aby ho zbadali ešte pred vlámaním sa. "Toto je pre zlodeja. Prosím nekradnite v našom dome. Bývajú tu dobré deti aj dospelí. Sme ľudia, ktorí nekradnú. Sme smutní, že ste nás okradli," napísala malá Wendy.  Pri odkaze však neskončila, lupičov chce napraviť: "Povedzte mi prečo kradnete a ja vám poviem, ako sa stať dobrým človekom. Ak si myslíte, že je to vtip, tak sa mýlite. Dúfam, že sa zmeníte a budete dobrí. Potom vám Boh odpustí"

Rodinka si teraz priam až praje, aby sa zlodeji vrátili. Čoskoro už dvojnásobní rodičia nedúfajú, že sa im ich cennosti vrátia. Chcú však, aby si tento odkaz prečítali. Wendy tak nechce chrániť len vlastnú rodinu, ale aj ďalšie potenciálne obete krádeže.

Súvisiace články