Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Boli manželmi 70 rokov, zomreli 23 hodín po sebe
Zdielať na

Boli manželmi 70 rokov, zomreli 23 hodín po sebe

FLORIDA / Manželskému páru, ktorý oslávil platinovú svadbu, teda 70. výročie zväzku, sa podarilo to, čo si želali. Zomreli prirodzene jeden po druhom v priebehu 24 hodín.

Ich láska sa začala na tanečnom parkete. Keď Elmer Bihl zbadal Ruth, hneď vedel, že je to tá pravá. Vzali sa 25. septembra 1948 a vychovali päť detí. Kým Elmer sa venoval rodinnej farme, Ruth sa venovala ich trom synom a dvom dcéram.

Začiatkom 70. rokov sa presťahovali na Floridu. Neskôr museli Ruth umiestniť do zdravotníckeho zariadenia pre seniorov, nakoľko trpela Alzheimerovou chorobou takmer 20 rokov. Nebolo dňa, aby ju neprišiel navštíviť. Napokon Elmerovi diagnostikovali na sklonku života rakovinu a tak sa napokon predsa len ocitli opäť v spoločnej izbe. Elmer Bihl vždy hovoril, že jeho najväčším želaním je, aby zomreli spolu. Tento sen sa mu splnil takmer doslova. Elmer vydýchol vo veku 93 rokov naposledy začiatkom marca o šiestej ráno, jeho 89-ročná žena Ruth na druhý deň o piatej hodine rannej. "Ako môj otec povedal, musí ísť prvý, aby jej mohol podržať dvere," povedal vnučka Bihlovcov, Christina. Po spopolnení budú navždy bok po boku aj po smrti. 

Súvisiace články