Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Pes predviedol parádnu únikovú akciu
Zdielať na

VIDEO: Pes predviedol parádnu únikovú akciu

BRATISLAVA / O plemene Sibírsky Husky je všeobecne známe, že je to svojhlavý a výnimočne inteligentný pes. Zaujímavý kúsok sa mu podaril v čínskej veterinárnej klinike, kde sa rozhodol oslobodiť ďalších psov a utiecť. V pokuse o útek mu zabránila technika.

Video z východočínskej veterinárnej kliniky, ktoré zachytilo nočné psie dobrodružstvo baví celý svet. Veterinár a majiteľ kliniky Cchao Šeng, pritom nemohol veriť vlastným očiam, keď prvýkrát videl videozáznam z priestorov kliniky. "Bolo to niečo nečakané. V tomto odbore sa pohybujem už viac ako šesť rokov, ale nikdy som nič také nevidel, čo dokázal tento pes," povedal majiteľ kliniky.

Sibírsky husky doslova predviedol husársky kúsok. Počas noci za úplnej tmy pracoval zubami a jazykom na zámku na svojej klietky a po chvíľke sa mu ju podarilo zvnútra otvoriť. Po zdolaní prvej prekážky, sa vydal k dverám a ešte k tomu vrtel chvostom. Dvere miestnosti, ale boli nanešťastie pre kreatívneho huskyho zatvorené a k odomknutiu bolo potrebné použiť čítačku kariet. Pes sa chvíľku pokúšal cez dvere prehrýzť. 

Nakoniec, ale prišiel na to, že potrebuje pomoc a vydal sa k ďalším klietkam, z ktorých oslobodil ďalších dvoch psov. "Nechápal som, ako to zvládol. Aj pre človeka je občas ťažké tie klietky otvoriť a on to zvládol iba so zubami a jazykom," povedal Cchao Šeng. 

Záchranná misia s dvomi ďalšími spolupáchateľmi už nepokračovala. Na druhý deň ráno, sa všetci štvornohí miláčikovia museli vrátiť do svojich klietok. Hlavného páchateľa po incidente presunuli do väčšej, z ktorej sa mu len tak ľahko nepodarí ujsť. 

Súvisiace články