Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čistiareň stratila neveste 150 rokov staré šaty
Zdielať na

Čistiareň stratila neveste 150 rokov staré šaty

EDINBURGH / Britská televízia BBC priniesla pred niekoľkými dňami reportáž o žene, ktorá sa v televízii zverila so smutným príbehom. Jej rodinný klenot, viktoriánske šaty zdedené po babičke, totiž stratili v čistiarni v Edinburghu.

Jediné šťastie vydatej ženy je, že čistiareň šaty stratila až po svadbe. Theresa Newall sa vydávala v júni a až teraz sa rozhodla svoje šaty dať vyčistiť. Po tom, čo si šaty chcela vyzdvihnúť, ju ale čakalo nepríjemné prekvapenie. Šaty, ktoré mala na sebe ženina prababička v roku 1867, sú zrejme nenávratne stratené. Čistiareň ale odmietla prevziať zodpovednosť s tým, že šaty musel ukradnúť niekto cudzí.

"Povedali nám, že čistenie bude trvať desať týždňov," uviedla Theresa Newall. "Mojej matke to ale pripadalo ako dlhý čas a tak som sa do čistiarne išla pozrieť skôr," dodala. V čistiarni ale novomanželku čakalo nepríjemné prekvapenie, šaty totiž nevedeli nájsť.

Prípadom sa zaoberá edinburghská polícia. Tá zatiaľ bližšie informácie k zmiznutým šatám neprezradila. BBC ale uviedla, že podľa rodiny prípad vyšetrujú ako krádež. Rodina zatiaľ neprezradila, akú hodnotu šaty majú.

Súvisiace články