Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dievča s downovým syndrómom sa pripravuje na maratón
Zdielať na

Dievča s downovým syndrómom sa pripravuje na maratón

AUSTIN / Ak sa jej v tréningu bude dariť tak ako doteraz jedného dňa odbehne maratón. Poviete si, že to až také výnimočné nie je. Kayleigh Williamson je ale výnimočná v tom, že ak prebehne cieľovou páskou v americkom Austine, stane sa prvým človekom, ktorému sa to podarilo s diagnózou Downov syndróm.

Texasanka Kayleigh začína svoj tréning vždy tancom, jej trénerka sa sústreďuje najmä na stabilitu a techniku. "Beh je pre ľudí s downovým syndrómom nesmierne prospešný šport. Okrem fyzickej kondície pomáha rozvíjať aj mentálnu stránku," povedala trénerka Kimberly Davis.

Dvadsaťšesťročná bežkyňa má za sebou úspešný 10 míľový pretek a teraz je jej cieľom maratón. Ak sa jej to podarí, bude prvou osobou, ktorá s týmto mentálnym hendikepom prebehne cieľovou rovinkou v Austine. Na pretek sa chystá množstvo fanúšikov, vrátane zástupcov združenia ľudí s downovým syndrómom. "Naozaj dúfame, že Kayleigh bude inšpiráciou pre rodičov ďalších hendikepovaných ľudí, ktorí by mohli začať uvažovať nad behom ako nad pomocou," povedala Alli McCann, zo združenia ľudí s hendipekom.

Súvisiace články