Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bežcov nezastaví ani mráz. V sobotu si môžu zabehať na Slovakia Ringu
Zdielať na

Bežcov nezastaví ani mráz. V sobotu si môžu zabehať na Slovakia Ringu

SLOVENSKO / Zažívame poriadne mrazivú zimu, no ani trvalo mínusové teploty nezastavia slovenských bežcov. Zdá sa, že bežecká sezóna jednoducho nemá prestávku. Tento víkend čaká nadšencov aj mimoriadne atraktívna časť zimnej série. Pobeží sa na okruhu pre superrýchle autá.

Druhý diel zimnej série sa uskutoční na Slovakia Ringu, známom a jedinom pretekárskom okruhu podobného druhu na Slovensku. Slovakia Ring je na juhozápade Slovenska, v obci Orechová Potôň a na bežcov čaká 6 a 12 kilometrová trať. Okrem hlavných pretekov sú pripravené aj behy pre deti. Na tomto výnimočnom mieste sa bude behať už po tretíkrát a organizátori ho považujú za výnimočné. V zime nebehajú len dospelí, za určitých podmienok je beh napriek mrazom vhodný aj pre deti. "Tak, ako deti lyžujú, alebo bežkujú, alebo sánkujú sa, tak ani tento beh, pokiaľ sú dobre oblečené, im nič zásadné neurobí," myslí si riaditeľ pretekov, Jozef Pukalovič. Pre súťažiacich je pripravené aj dobre zariadené zázemie, kde sa môžu ohriať či prezliecť.ô

Na prtek sa dá stále prihlásiť, dokonca aj priamo na mieste pred pretekmi. Predbežne je prihlasených zhruba 550 pretkárov. Orechová Potôň je mimo hlavných ťahov, organizátori preto na facebookovej stránke vytvorili tzv. dopravnú zoznamku "Vezmi ma na Ring Run", kam sa môžu hlásiť ľudia, ktorí potrebujú odvoz a aj tí, ktorí odvoz ponúkajú. Osvedčilo sa to už v minulosti. Nie všetci sa zúčastňujú všetkých pretekov zimnej série, ako hovorí Pukalovič: "Máme zhruba 250 účastníkov, ktorí sú prihlásení na všetky tri diely zimnej série." Šesť kilometrov by mali zvládnuť odbehnúť aj úplní začiatočníci, hnacím motor má byť skvelá atmosféra, ktorá ba bežeckých pretekoch tradične býva.

Súvisiace články