Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Psovi odrezali uši aj ňufák, na dolapenie páchateľa je vypísaná vysoká odmena
Zdielať na

Psovi odrezali uši aj ňufák, na dolapenie páchateľa je vypísaná vysoká odmena

USA / Neuveriteľných 32 000 dolárov ponúka Michiganská dobročinná spoločnosť za informácie, ktoré povedú k identifikovaniu a zatknutiu človeka zodpovedného za brutálne znetvorenie psa. Kríženca rotvajlera našli s vážnymi poraneniami na juhozápade mesta Detroit.

Zvieracím záchranárom zavolal v utorok človek, ktorý si všimol vážne poraneného psa. Po príchode na miesto uvideli šokovaní záchranári zúboženého psa. Mal odrezané uši, ňufák a doráňané zadné labky aj chvost. Psa, ktorý musel trpieť príšernými bolesťami, keď mu odrezali nesmierne citlivý ňufák, previezli do veterinárnej nemocnice a poskytli mu neodkladnú pomoc.

Nepochybne bolo konanie človeka, ktorý psovi zranenia spôsobil, zámerné. Michiganská dobročinná spoločnosť vypísala pôvodne odmenu 2 500 dolárov, no po zverejnení prípadu dostali toľko príspevkov od rozhorčených ľudí, že odmenu zvýšili na 32 000 amerických dolárov.

Ako sa vyjadril Mark Ramos, hlavný vyšetrovateľ dobročinnej spoločnosti: "Takáto krutosť je neprijateľná. Musíme byť hlasom týchto zvierat a ako spoločnosť sa musíme vyjadriť cez jednoznačné konanie, aby sme zaistili, že sa to už nebude opakovať. Toto zviera si zaslúži spravodlivosť."

Zdielať na

Súvisiace články