Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Starček (99) sa rozvádza so svojou manželkou (96). Neuveríte, prečo
Zdielať na

Starček (99) sa rozvádza so svojou manželkou (96). Neuveríte, prečo

RÍM / Manželmi boli desiatky rokov. Napriek tomu, že si sľúbili aj v dobrom, aj v zlom, rozvádzajú sa. Taliansky pár tak patrí medzi najstaršie dvojice, ktoré podali žiadosť o rozvod.

Deväťdesiatdeväťročný muž sa chce rozviesť so svojou 96-ročnou manželkou. Dôvodom jej jej nevera ešte zo 40. rokov minulého storočia.

Antonio prišiel na neveru náhodou. Pád dní pred Vianocami sa prehrabával v starých veciach, kde narazil na ľúbostné listy. Jeho manželka sa ku všetkému priznala. Písala ich tajne ešte v 40. rokoch minulého storočia, píše The Telegraph

Hoci bol starček rozhorčený a sklamaný, okamžite podal žiadosť o rozvod. Manželka sa ho snažila presvedčiť, aby si svoje rozhodnutie ešte rozmyslel, no bol neoblomný. 

Pár momentálne spisuje svoj majetok, ktorý nadobudli za takmer osem desiatok rokov. Dvojica má spolu päť detí, tucet vnúčat a jedno pravnúča. 

To, že našiel listy, bolo klincom do rakvy pre manželstvo, ktoré sa už roky zmietalo v kríze. Pred 10 rokmi sa Antonio zo spoločného domu v Ríme dosťahoval, no o pár týždňov sa zase vrátil.

Dvojica sa prvýkrát stretla v roku 1930, kedy bol Antonio vyslaný ako mladý karabinier do Neapola.

Rozvádzajúci sa manželia tak zrejme vytvoria nový rekord vo veku najstaršej sa rozvádzajúcej dvojice. Doposiaľ patrilo prvenstvo 98-ročným Bertie a Jessie Woodovcom z Veľkej Británie. Dvojica sa po 36-ročnom manželstve rozviedla v roku 2009.

Súvisiace články