Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Skibusy na Liptove zvážajú lyžiarov na zábavu do mesta
Zdielať na

Skibusy na Liptove zvážajú lyžiarov na zábavu do mesta

LIPTOV / Dostať sa na lyžiarske svahy je opäť o niečo jednoduchšie ako vlani. Aspoň na Liptove to platí dvojnásobne. Do tamojších stredísk totiž počas hlavnej sezóny premáva viac liniek a po celom regióne výrazne pribudol počet zastávok. Po prvý raz si však bezplatnú dopravu môžu užívať nielen lyžiari ubytovaní mimo turistických stredísk. Za zábavou sa po novom dá vyraziť aj z hôr do mesta.

Nielen lyžiarske strediská, ale aj liptovské akvaparky, kúpele a mestá spája šesť farebne odlíšených liniek. Návštevníci regiónu sa tak až do polovice apríla môžu pohodlne presúvať medzi najväčšími turistickými atrakciami. Túto sezónu sa však zvýšila nielen frekvencia liniek, ale aj počet nástupných miest.

"Liptov sa aj bezplatnými linkami ski & aquabusov zaraďuje medzi top lyžiarske destinácie nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí," hovorí Katarína Šarafínová, PR manažérka.

Tento projekt si pochvaľujú nielen lyžiari, ale aj samotní prevádzkovatelia stredísk.

Novinkou tohtoročnej zimnej sezóny je linka Citybus, ktorá spája vo večerných hodinách stredisko Jasná s Liptovským Mikulášom.
"Na úvod každú stredu by mal ponúknuť možnosť ubytovaným hosťom predovšetkým z Jasnej, ale v budúcnosti možno aj z iných destinácií dostať sa večer do Liptovského Mikuláša, kde sú pripravené rôzne prehliadky alebo aj gastronomické špeciality," hovorí Ján Blcháč, primátor Liptovského Mikuláša.

Po prvý raz tak Liptáci začínajú voziť dovolenkárov nielen z mesta za lyžovačkou, ale aj naopak, teda z hôr do mesta. Postupným rozširovaním služieb sa tak región posúva opäť o krok bližšie k vyspelým alpským strediskám.

Súvisiace články