Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Predčasná Veľká noc. Kuriózny nález na pláži v Nemecku
Zdielať na

Predčasná Veľká noc. Kuriózny nález na pláži v Nemecku

LANGEOOG / V stredu večer zasiahla sever a východ Nemecka búrka. Na pobreží ostrova Langeoog sa na pláži objavili tisíce plastových vajíčok s hračkami.

Plastové krabičky na vajíčka, ktoré obsahujú malé hračky, sa objavili na malom nemeckom ostrove Langeoog. Hračky pochádzajú z piatich prepravných kontajnerov. Jeden z nich spadol z nákladnej lode na ceste do prístavu v  Bremerhavene.

Deti sa potešili, starosta nie

So zberom hračiek po pláži pomáhali najmä deti zo škôlok, ktoré túto aktivitu prijali s nadšením. Starosta mestečka Uwe Garrels ale túto situáciu nevidí ružovo.

"Plasty predstavujú veľkú záťaž pre životné prostredie. Sú mimoriadne nebezpečné pre zvieratá," uviedol. More okrem toho vyplavilo množstvo sáčkov a iného odpadu. 

Na jednej z pláží ostrova Langeoog sa okrem plastových nádobiek našli aj kocky stavebníc Lego spolu s figúrkami z filmovej ságy Hviezdne vojny a plastové boxy v plastových obaloch.

Mestá pozdĺž pobrežia Baltského mora boli pre búrky z veľkej časti zaplavené. Hladina mora bola v prístave Wismar vyššia až o takmer dva metre nad normálom.

Súvisiace články