Polojasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Vedci určili najvhodnejší vek na materstvo
Zdielať na

Vedci určili najvhodnejší vek na materstvo

BRATISLAVA / Všeobecne sa stretávame s názorom, že tehotenstvo po tridsiatke, a špeciálne po 35, spôsobuje len zdravotné riziká. Vedci z University of South California ale prišli s novým zistením.

Ženy, ktoré sa rozhodli mať dieťa po tejto rizikovej hranici, sa cítia bezpečnejšie a odhodlanejšie, čo môže pozitívne vplývať na ich psychiku.

Toto zistenie overil výskum, ktorí vedci testovali na 830 ženách po menopauze. Tie absolvovali rôzne testy na pozornosť, pamäť, plánovanie  či vnímanie.

Najhoršie obstáli prvorodičky vo veku 15 - 24 rokov. Tie v porovnaní so ženami, ktoré priviedli na svet dieťa vo veku po 24 rokoch, mali oveľa väčšie problémy v oblasti komunikácie ako aj riešení problémov.

Ženy, ktoré sa rozhodli mať dieťa až po 35 sa môžu pochváliť lepšou pamäťou, vnímaním a poznaním samých seba, čo im umožňuje byť stabilnejšími vo svojej práci a vo vzťahu.

Treba mať na pamäti, že tehotenstvo je vec veľmi individuálna a každý vek na počatie bábätka má svoje výhody aj nevýhody, píše portál brightside.me

Súvisiace články