Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mačka strakatá pomáha učiť deti rozprávať a pochopiť svet
Zdielať na

Mačka strakatá pomáha učiť deti rozprávať a pochopiť svet

BRATISLAVA / Deti sa rady hýbu, spievajú, opakujú a s pesničkami ide všetko ľahšie. Povedal si to aj náš kolega Martin Zimanyi a vytvoril veľmi zaujímavý projekt. Jeho výsledkom je súbor videí s peknými obrázkami a pesničkami s názvom Mačka strakatá.

Mačka strakatá je tu pre všetky deti a prináša deťom vzdelávacie videá, ktoré majú za cieľ podporiť u detí rozvoj reči, komunikácie a poznanie sveta okolo nás.  

Videá sú na témy, ktoré najmenšie deti najviac zaujímajú - zvieratká, dopravné prostriedky ale aj veľké stroje ako je napríklad smetiarske auto alebo báger. Mačka strakatá pre ne pripravila videá, v ktorých ich môžu bližšie spoznať. 

Na videách nájdete pomaly plynúce fotky, pôsobivé, reálne zvuky a komentár 2-ročnej Hanky - to všetko vytvára ideálny mix, ktorý zaujme a zabaví najmenšie detičky.

Prináša tiež pesničky, pretože deti sa radi hýbu, spievajú, opakujú a s pesničkami ide všetko ľahšie. "Je to robené s našou dcérou, začali sme, keď mala 18 mesiacov. Hanka teraz bude mať 2,5 roka - komentuje to, čo sa na obrazovke deje - pomenúva zvieratká a dopravné prostriedky a snaží sa napodobniť zvuky, ktoré vydávajú. To, že to robíme s ňou a pre ňu, cítiť vo výsledku. Je to spontánne, úprimné, premyslené - aby to mohli pozerať malé detičky. Žiadne rýchle pohyby, ktoré nevedia deti spracovať, zvieratká v neexistujúcich farbách alebo oblečení," vysvetľuje autor projektu Martin Zimanyi.

Súvisiace články